Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Etnička mapa BiH kod Orbana zbog ''sastanaka o migracijama''

07. 11. 2018 - 06:55
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: twiter

Iz Kabineta premijera Mađarske Viktora Orbana za N1 su pojasnili zbog čega se već drugi put na fotografijama iz njegovog ureda, u pozadini može primijetiti etnička mapa Bosne i Hercegovine istakavši da se radi o ''jednoj od mnogih mapa'' koje opisuju prostor Zapadnog Balkana.

Podsjećamo, poznati britanski historičar i profesor na SSST Univerzitetu u Sarajevu Marko Attila Hoare na zvaničnom Twitter profilu objavio je fotografiju mađarskog premijera iza kojeg stoji etnička mapa Bosne i Hercegovine.

"Kao i njegove kolege, u okviru svog svakodnevnog posla premijer Viktor Orban često koristi mape, jedna od mnogih opisuje prostor Zapadnog Balkana, i gotovo sigurno je našla put do njegovog zida tokom jednog od njegovih sastanaka na temu ilegalnih migracija", piše u odgovoru iz ureda premijera Viktora Orbana.

Kada je prije dvije godine delegacija Islamske zajednice u BiH na čelu sa reisu-l-ulema Huseinom ef. Kavazovićem boravila u posjeti Mađarskoj u Orbanovom kabinetu nije bilo ove karte, potvrđeno je iz Rijaseta.

Podsjećamo, ovo nije prvi put kako kontroverzni desničarski premijer Mađarske da se fotografiše pored etničke mape BiH. Slična slika se mogla vidjeti i tokom njegovog nedavnog sastanka sa italijanskim desničarima.

TAGOVI:Zadnje dodane

Vatrena stihija stigla do Sidneja

Požar koji hara 60 kilometara sjeverno od australskog grada Sidneja trenutno je toliko velik da se ne može ugasiti, upozorili su vatrogasci

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“