Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

ROGER FEDERER: Sve do čega mi je iskreno stalo su supruga, djeca i prijatelji

05. 11. 2018 - 13:08
|
|
by azra.ba / udrimuski.ba
|
foto: instagram

Najuspješniji teniser svijeta Roger Federer slobodno vrijeme uvijek provodi u društvu svoje porodice.

Sa suprugom Mirkom, koja je od njega starija tri godine, u vezi je od 2000. godine. Par je u skladnom braku od 2009. godine i imaju četvero djece.

Federer je u intervjuu za The Sunday Times otkrio da da su mu supruga i djeca važniji od tenisa, te njegovi prijatelji uprkos velikom ljubavi prema ovom sportu.

Njegova supruga je Mirka bivša teniserka, koja je karijeru ostavila zbog porodičnog života kojem se u potpunosti posvetila, da ni njeg muž ostvario svoje sportske snove.

fede2

Roger je za The Sunday Times priznao i da bez nje ne može zamisliti niti jedan dan.

– Odbijam spavati u krevetu, ako moja supruga nije u njemu. Uvijek smo htjeli djecu, ali ne želim spavati odvojen od nje u nekoj drugoj sobi ili na drugom spratu. Rađe ću spavati s djecom koja vrište nego bez Mirke – kazao je teniser.Ovom prilikom otkrio je i kako se planira skrasiti s porodicom u Švicarskoj kada prestane igrati tenis, ali nije otkrio da li to planira uskoro.

– Sve do čega mi je iskreno stalo su supruga, djeca i prijatelji. Ako osvojim neki turnir fantastično, ako izgubim, isto je super – istakao je Federer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? #metgala #inemojis

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

TAGOVI:Preporučujemo

Ad acta: Korupcija

U emisiji "Ad acta", na Radiju OTVORENA MREŽA; urednica i novinarka Tatjana Drljić je govorila o koruipciji

Ad acta: Nasilje nad djecom u digitalnom okruženju

U emisiji "Ad acta"na Radiju OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Tatjana Drljić, razgovaralo se o rezultatima istraživanja sprovedenih u Bosni i Hercegovini koji ukazuju na da se djeca suočavaju s ozbiljnim problemima u digitalnom okruženju