Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Novak Đoković protiv Damira Džumhura u osmini finala

01. 11. 2018 - 09:49
|
|
by udrimuski.ba / Radio Sarajevo
|
foto: instagram

Damiru Džumhuru će se danas, nešto iza 13 sati, ostvariti dječački san - odigrat će meč protiv Novaka Đokovića, jednog od najvećih tenisera svijeta i jednog od njegovih najboljih prijatelja. 

Foto: Facebook: Đoković i Džumhur prije 10 godina u Monte Carlu

dzumhuridjokovicprije10godinaRS

Džumhur je do sada u karijeri igrao protiv dva od četiri najveća tenisera - Špancem Rafaelom Nadalom i Švicarcem Rogerom Federerom. Danas će u notesu biti upisan i Đoković i ostaje još samo Andy Murray.

Đoković je uoči duela protiv Džumhura apsolutni favorit. U MOZZART kladionici  kvota na pobjedu Džumhura iznosi 11, kvota na pobjedu Đokovića 1.02, a zanimljiva je opklada i na zbroj gemova (više od 17.5 kvota 1.55).

Ako i ne pobijedi u meču protiv srbijanskog tenisera koji je četiri puta osvajao Masters u Parizu (2009, 2013, 2014. i 2015.), najviše u historiji ovog prestižnog turnira, Džumhur će dobro "podebljati" svoj bankovni račun.

U slučaju poraza, Džumhur je već osigurao 63.435 eura, a ako ostvari pobjedu zaradit će 122.160 eura.  Na ATP listi u slučaju poraza ostat će na 48. mjestu, a ako kojim slučajem Sarajlija osvoji turnir u Parizu ostvarit će plasman karijere - bit će 17. igrač svijeta (ranking karijere je 23.).

U ovoj godini omjer pobjeda i poraza kod Đokovića je stigao 47-11, a Džumhur je u negativnom skoru 25-30. 

Meč između Đokovića i Đumhura ne bi trebao početi prije 13 sati, jer od 11 sati prije njih počinje prvi današnji dvoboj osmine finala između Marina Čilića i Bugarina Grigora Dimitrova.Zadnje dodane

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv