Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

FIFA za sljedeće Svjetsko prvenstvo sprema revolucionarnu promjenu

31. 10. 2018 - 15:14
|
|
by udrimuski.ba / index.hr
|
foto: AFP

Godišnji kongres Azijske nogometne konfederacije

Predsjednik FIFA-e Đani Infantino (Gianni) je u srijedu izjavio kako misli da je proširenje Svjetskog prvenstva na 48 reprezentacija, umjesto 32 koliko ih sada učestvuje, "izvodljivo" od 2022. i SP-a u Kataru te da će se o tome izjasniti početkom 2019.

- Odlučili smo povećati broj učesnika Svjetskog prvenstva s 32 na 48 - kazao je Infantino na godišnjem kongresu Azijske nogometne konfederacije u Kuala Lumpuru.

- To bi stupilo na snagu 2026. (u SAD, Kanadi i Meksiku). Hoće li se to dogoditi 2022.? Poznajete me. To je moguće. Zašto ne? - rekao je Infantino, koji bi mogao ponovno biti izabran za predsjednika FIFA-e u junu 2019.

- To je izvodljivo. Razgovaramo s našim prijateljima Kataranima. Razgovaramo s dosta drugih prijatelja iz regije. Nadamo se da ćemo to moći ostvariti - dodao je predsjednik FIFA-e.

Dodati 16 reprezentacija organizaciji Svjetskog prvenstva moglo bi vrlo zakomplicirati posao domaćinu Kataru.

Katar "još razmatra je li to moguće izvesti", izjavio je za "France Presse" Hasan el-Tavadi (Hassan al-Thawadi), koji vodi organizaciju SP 2022.

- Ali to će biti odlučeno prije kvalifikacija. Negdje u prvom tromjesečju iduće godine - rekao je El-Tavadi.Preporučujemo