Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nermin Nikšić u Udri muški: SDP je jedini uteg koji može da sruši ovu, trenutnu vlast

23. 10. 2018 - 09:30
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Jutros u emisiji Udri muški u Uvalnom uredu gost Nermin Nikšić, predsjednik političke partije SDP BiH.

Na pitanje Batka šta misli o pobjedi Željka Komšića, kazao je: "Ne slažem se da je Željko nelegalno i nelegitimno izabran. Da je Denis prošao, imali bismo tri člana predsjedništva izabrana nenacionalnim ključem. Insistrirat ćemo na tome da se provjere rezultati izbora. SDP je jedini uteg koji može da sruši ovu, trenutnu vlast."

"Sve vrijeme u kampanji smo pričali o izbornim programima i rješavanjima stvarnih problema građana. Da želimo povećati minimalne plate, povećati penzije, omogućiti zdravstevno osiguranje za sve građane, izvršiti poresku reformu i rasteretiti poslodavce. Stvoriti uslove da poslodavci investiraju u firme, povećaju plate, da se integrišu mladi u društvo i da ih zadržimo ovdje", dodao je Nikšić.

"Desne opcije su ponovo kampanju vodile sijanjem straha, pokušavajući da zaplaše građane i tako ih animiraju. Lider lijevo orjentisanih opcija ovdje je SDP, kako na državnom nivou, tako i u Federalnom parlamentu, te SDP BiH ne bježi da na ravnopravnim osnovama razgovara sa političkim opcijama, Našom strankom i Demokratskom frontom, a onda okupi i ostale lijeve opcije."

Na pitanje Batka šta misli o izjavi kardinala Puljića o izbornoj pobjedi Željka Komšića, Nikšić je rekao: "Upoređivati način na koji je Hitler došao na vlast, sa izborom Željka Komšića, kako je to uradio kardinal Vinko Puljić ne treba nikome u ovoj zemlji. Postoji način da se stvari iskažu na umjerenije. HDZ  Republike Hrvatske nema pravo da se miješa u politiku BiH, imaju dovoljno problema u svojoj zemlji i treba njima da se bave, a našu zemlju da prepuste njenim građanima."

"Dolaskom u predsjedništvo, smatram da će Dodik spustiti tenzije i da će ova njegova funkcija biti novo Dodikovo lice. Kusturica je neko ko je bio idol na ovim prostorima prije rata, ali je kao umjetnik otišao u stranu nacionalizma i ne slažem se sa njegovim stavovima. Odvajam njegov umjetnički angažman od ovog političkog", zakljućio je Nikšić.

 Zadnje dodane

Preporučujemo