Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Lijeve stranke rade na zajdničkom dokumentu za vlast

21. 10. 2018 - 13:59
|
|
by udrimuski.ba/starmo.ba
|
foto: starmo.ba

SDP, DF i Naša stranka danas su održale prvi zvanični sastanak o budućem zajedničkom djelovanju "s ciljem sklapanja skupštinske većine i vlasti u ovom kantonu Sarajevo".

Predstavnik Demokratske fronte Milan Dunović je kazao da su ove stranke "zainteresovane isključivo za programsku koaliciju".

Da je današnji sastanak "dobar put građanskih stranaka" kazao je i Damir Mašić iz SDP-a.

"Na dobrom smo putu i ovo je prava stvar u interesu građana. Ovo o čemu smo počeli razgovarati prije zvaničnih rezultata ne govori da su izbori bili pošteni. Mi ćemo se žaliti CIK-u, a i Sudu BiH. Bilo je dosta predizborne i postizborne pljačke. Nadamo i se pozitivnom ishodu", istakao je Mašić.

Današnji sastanak je rezultirao dogovorom da će se "raditi na zajedničkom dokumentu", koji će definisati osnovne principe djelovanja skupštinske većine.Zadnje dodane

Stanje na cestama

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BIHAMK-a, zbog intenzivnih sniježnih padavine i mjestimično jačih udara vjetra koji stvara sniježne nanose, ne preporučuje se putovanje bez veće potrebe. Također, policija će iz saobraćaja isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu

Preporučujemo