Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Lijeve stranke rade na zajdničkom dokumentu za vlast

21. 10. 2018 - 13:59
|
|
by udrimuski.ba/starmo.ba
|
foto: starmo.ba

SDP, DF i Naša stranka danas su održale prvi zvanični sastanak o budućem zajedničkom djelovanju "s ciljem sklapanja skupštinske većine i vlasti u ovom kantonu Sarajevo".

Predstavnik Demokratske fronte Milan Dunović je kazao da su ove stranke "zainteresovane isključivo za programsku koaliciju".

Da je današnji sastanak "dobar put građanskih stranaka" kazao je i Damir Mašić iz SDP-a.

"Na dobrom smo putu i ovo je prava stvar u interesu građana. Ovo o čemu smo počeli razgovarati prije zvaničnih rezultata ne govori da su izbori bili pošteni. Mi ćemo se žaliti CIK-u, a i Sudu BiH. Bilo je dosta predizborne i postizborne pljačke. Nadamo i se pozitivnom ishodu", istakao je Mašić.

Današnji sastanak je rezultirao dogovorom da će se "raditi na zajedničkom dokumentu", koji će definisati osnovne principe djelovanja skupštinske većine.Zadnje dodane

Centar za napredne tehnologije izrađuje zaštitne vizire

Javna ustanova "Centar za napredne tehnologije u Sarajevu" je u vremenu pandemije Covid-19 svoje aktivnosti preusmjerila sa planiranih, koje su bile definirane planom za 2020. godinu, na prioritetne koje zahtijeva trenutna situacija, kazao je danas na redovnoj pres-konferenciji Vlade i Štaba civilne zaštite Kantona Saraajevo direktor te javne ustanove Ensar Mulaosmanović

Preporučujemo