Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Lindzi Von se oprašta na kraju sezone: Ako uspijem srušiti rekord, bit će to ostvarenje snova

12. 10. 2018 - 11:22
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: instagram

Imala nevjerovatno uspješnu karijeru

Lindzi Von (Lindsey Vonn) je na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu rekla je da neće prestati skijati dok ne obori rekord Ingemara Stenmarka od 86 pobjeda u Svjetskom kupu.  

Ipak, čini se da je sjajna Amerikanka promijenila svoju odluku. 

- Ako uspijem srušiti rekord, bit će to ostvarenje snova. Ako ne, mislim da sam imala nevjerovatno uspješnu karijeru bez obzira na krajnji ishod. I dalje sam skijašica s najviše pobjeda u historiji - izjavila je Von.

Američka skijašica do sada je uspjela ostvariti 82 pobjede, a do rekorda joj nedostaju još četiri. Mnogobrojne povrede razlog su ovakve njene odluke.  

- Fizički, došla sam do trenutka gdje to više nema smisla. Stvarno bih htjela biti aktivna u starosti, tako da moram gledati u budućnosti, a ne samo tačno u ono što je ispred mene - rekla je Von.

Von je do sada četiri puta osvajala Veliki kristalni globus te ima dva naslova svjetske prvakinje. Osim ovoga, Amerikanka je vlasnica jedne zlatne i dvije bronzane olimpijske medalje.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE