Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Mediji: Ivanka Trump nova ambasadorica pri UN-u

11. 10. 2018 - 15:29
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: REUTERS/Carlos Barria

Američki mediji, među kojima i CNN, tvrde da bi predsjednik SAD-a Donald Trump na mjesto ambasadora pri Ujedinjenim nacijama mogao postaviti svoju kćerku Ivanku.

Trump je, odgovarajući na pitanja medija ispred Bijele Kuće već izjavio kako bi Ivanka bila "izuzetan izbor za tu poziciju", što je potvrdila i Nikki Haley, sada već bivša ambasadorica, koja je prije dva dana podnijela ostavku.

Trump, međutim, nije potvrdio da će njegova kćerka biti i imenovana, rekavši da bi u slučaju imenovanja Ivanke Trump bio optužen za nepotizam.

Podsjećamo, Haley je podnijela ostavku na mjesto ambasadora SAD-a u Ujedinjenim nacijama, a kao razlog svog povlačenja navela je umor.

"Nema to veze sa nepotizmom, ali ljudi koji je poznaju, znaju da bi Ivanka bila dinamitna, ali bi me optužili za nepotizam", zaključio je američki predsjednik.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.