Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Arapović: Ovo je krađa, moguće je da Džaferović nije osvojio ni 100 hiljada glasova

11. 10. 2018 - 15:24
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: avaz

Moguće je da Džaferović nije osvojio ni 100 hiljada glasova, ali da su zato Radončić i Bećirović pokradeni za 100 hiljada glasova, kaže naš sagovornik

Adis Arapović, šef Izbornog štaba Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), u izjavi za „Avaz“ reagirao je na informaciju da je SDA još jednom režirala izbornu pljačku kroz, pored ostalog, prevaru tešku pola miliona nevažećih glasačkih listića, od čega je pola praznih.

Ono što je SBB u izbornoj noći saopćio, sad je kroz masu primjera dokazano, ocjenjuje Arapović.

-    SDA je stavila pod kontrolu većinu lokalnih izbornih komisija i uz prešutnu saglasnost CIK-a potpuno nezakonito zamijenila stotine članova biračkih odbora, s jedinim ciljem masovne krađe glasova i poništavanja volje glasača. Ovi izbori, bez imalo sumnje, već sada su nepopravljivo kompromitirani, pa samim tim i nelegalni. Neuvjerljiva i površna objašnjenja koje je u vezi s ogromnim brojem nevažećih glasačkih listića danas dao predsjednik CIK-a navode na zaključak da je i vrh ove institucije itekako svjestan strašne manipulacije izbornim procesom na biračkim mjestima i lokalnim izbornim komisijama, a da zato i sami snose odgovornost. Pola miliona nevažećih listića, a od toga 250 hiljada praznih, alarm je za svakoga u ovoj zemlji osim za Branka Petrića i CIK – rekao nam je Arapović.

On ocjenjuje da ponovljeno brojanje glasova sa samo nekoliko biračkih mjesta u sarajevskim općinama dokazuje neviđenu krađu u korist SDA i Šefika Džaferovića, gdje mu je dodavano i dvostruko više glasova nego što ih je sam osvojio.

-    Ako to preslikamo na ostale općine gdje je SDA postavila svoje biračke odbore, razmjere krađe broje se desetinama hiljada glasova! Ili, drugačije rečeno, moguće je da Džaferović nije osvojio ni 100 hiljada glasova, ali da su zato Radončić i Bećirović pokradeni za 100 hiljada glasova. To je poziv na pobunu, ljudi su pokradeni, pogaženo je temeljno političko pravo i građana – birača, ali i kandidata. To se nikakvim kozmetičkim potezima CIK-a ne može sanirati. Zato naglašavam, rezultati ovih izbora po pitanju bošnjačkog člana Predsjedništva i parlamenata nisu legalni, nećemo dozvoliti da se ova obmana zataška, a odgovorni će morati pred lice pravde – zaključuje Arapović.

 

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preminuo Slobodan Popović

Nekadašnji istaknuti član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, a potom i Partije demokratskog progresa, Slobodan Popović, preminuo je jučer u Banjaluci

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.