Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Kiseljak 1“ učenjem Fatihe obilježili su godišnjicu smrti istaknutog bosanskohercegovačkog književnika i novinara

11. 10. 2018 - 13:54
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: Z. Karić

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Kiseljak 1“ učenjem Fatihe obilježili su godišnjicu smrti istaknutog bosanskohercegovačkog književnika i novinara Isnama Taljića.

Prema riječima direktora ove škole Nermina Merhemića, Taljić je bio veliki prijatelj njihove škole, a dio književnog opusa za djecu i dalje se nalazi u školskoj biblioteci i koristi se u radu sekcija.

1

Sjedne od posjeta školi književnika Taljića Foto: (Z. Karić)

- Romani „Dječaci iz naše mahale“ i „Roman o Srebrenici“ dio su obavezne lektire. Nagrađivana književna djela dovoljno govore kakav je Isnam Taljić bio pisac, a česte posjete našim krajevima i našoj školi pokazatelj su da je bio naš istinski i bezuvjetni prijatelj – kazao je Merhemić za ovog velikog književnika.

Istaknuti pisac umro je 11. oktobra 2017. godine.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preminuo Slobodan Popović

Nekadašnji istaknuti član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, a potom i Partije demokratskog progresa, Slobodan Popović, preminuo je jučer u Banjaluci

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.