Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Pokrenuta peticija za ponavljanje izbora u manjem bh. entitetu zbog nepravilnosti

11. 10. 2018 - 13:50
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Zbog svega ovoga smatramo da su izbori u RS pokradeni i tražimo ponavljanje izbora, isključivo sa stranim, nezavisnim posmatračima

Građani RS iz dijaspore traže da se izbori koji su održani u nedjelju, 7. oktobra, ponove. 

Naime, na stranici "onlinepeticija.com" građani su naveli da je prilikom izbora u manjem bh. entitetu došlo do eklatantnih primjera kršenja ljudskih prava.

- Vladajuća partija je prijetila i ucjenjivala da se glasa za njih. Na dan izborne šutnje vrbovani su građani da glasaju za tu stranku - navode.

Također, naveli su da su, nakon procesa glasanja, nezavisni posmatrači poslani kućama, a da su ostali oni iz vladajuće partije.

- Zbog svega ovoga smatramo da su izbori u RS pokradeni i tražimo ponavljanje izbora, isključivo sa stranim, nezavisnim posmatračima, bez prisustva režimske stranke - naveli su u saopćenju.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preminuo Slobodan Popović

Nekadašnji istaknuti član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, a potom i Partije demokratskog progresa, Slobodan Popović, preminuo je jučer u Banjaluci

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.