Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Elizabeth Hurley: Kada je otišla doktoru već je bilo prekasno

11. 10. 2018 - 12:06
|
|
by azra.ba / udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Glumica Elizabeth Hurley poznata je kao neko ko se zalaže za borbu protiv raka dojke, tačnije za podizanje svijesti kod žena kada je ova bolest u pitanju. Razlog svakako leži u činjenici da je zbog ove bolesti izgubila baku, a u emisiji “This Morning” je otkrila i to da se još jedna njoj bliska osoba suočava s rakom dojke. 

– Moja jako dobra prijateljica je u braku i ima djecu, a bori se s rakom dojke. Saznala je tek nedavno, a nakon što je napipala kvržicu. To nije nikome rekla, ali kada je otišla kod doktora saopštio joj je strašnu dijagnozu… radilo se o raku u posljednjem stadiju. Već je bilo prekasno – rekla je Elizabeth kroz suze.

Naime, glumica je dodala i to da je jako bitno stalno govoriti o ovom problemu kod žena. 

– Ja doslovno zlostavljam sve moje prijateljice i svako malo ih ispitujem jesu li bile na mamografiji – rekla je glumica i otkrila da je odlazak na pregled njen poklon samoj sebi. 
 Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.