Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

"Kill Bill" najbolji film svih vremena

11. 10. 2018 - 09:23
|
|
by udrimuski.ba/6yka.com
|
foto: 6yka.com

"Kill Bill" je upravo proglašen za najbolji film svih vremena u anketi "Watch and listen" magazina - bolji čak i od "Građanina Kejna".

Ako i ima nekog ko ne zna o čemu se radi – "Kill Bill" je kung-fu, samurajska, vestern priča o plaćenom ubici Crnoj Mambi (Uma Turman), koja odlučuje da prestane da se bavi svojim poslom. Ona započinje miran porodični život u Teksasu, ali njenom šefu Bilu (Dejvid Karadin) se to ne dopada… U sledećem momentu budi se iz kome nakon što su joj Bil i ubice pucale u glavu na venčanju i kreće u osvetnički pohod... I kreće brza i luda priča puna nasilnih scena, bizarnih momenata i neobičnih obrta.

No, evo i nekih zanimljivosti zbog kojih će i fanovi poželeti ponovo da ga odgledaju.

Kada O-Ren preti Mladi u prvom delu govoreći joj "Nadam se da imaš snage – nećeš izdržati ni pet minuta", ona joj odseca skalp za 4 minuta i 59 sekundi!

Bezobrazluk u ovom filmu je sveden tek na 17 psovki!

Kventin Tarantino nije odmah pikirao Dejvida Karadina za ulogu Bila – pre njega je želeo Kevina Kostnera, potom Džeka Nikolsona, Kurta Rasela, Mikija Rurka, Berta Rejnoldsa i Vorena Bitija, koji je na kraju rekao “ne razumem o čemu se radi u filmu”

Kada Tarantino želi da snimi scenu u bordelu, on unajmi prave prostitutke. Kada se Mlada nalazi s Estebanom u bordelu,  ne nalazi se u filmskom studiju uređenom da liči na bordel… nalazi se u pravom bordelu u Meksiku, gde se u kadru mogu videti prave radnice.

"Kill Bill" je zamišljen kao četvorosatni film – ipak, kada je Tarantino shvatio da ima previše scena koje želi da snimi, i da neće sve ni stati u ta epska četiri sata, odlučio je da objavi film iz dva dela.

 

TAGOVI:Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.