Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Sjećanje na divu: Silvana Armenulić tragično izgubila život na današnji dan

10. 10. 2018 - 15:12
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: prtscr / video

Pjevačica Silvana Zilha Armenulić poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na današnji dan prije 42 godine.

Njena tragična smrt izazvala je veliku pažnju javnosti, naročito zbog brojnih misterioznih okolnosti koje su je pratile. 

Saobraćajna nesreća dogodila se na autoputu Beograd - Niš, kod mjesta Kolari, a Silvana je tada imala samo 37 godina. Zajedno s njom, živote su izgubili i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je vozio automobil.

Bivša Jugoslavija ostala je u šoku nakon smrti pjevačice. Silvana je bila obožavana ne samo zbog glasa već i zbog načina odijevanja, ponašanja i nesvakidašnje ljepote.

Silvana se vrlo mlada počela baviti muzikom, ali u ozbiljne pjevačke vode “uplovila“ je kada je čuo harmonikaš Ismet Alajbegović. U trenutku kada je otkrio, ona je bila maloljetna, pa je bilo neophodno odobrenje roditelja da pjeva u njegovom orkestru. Roditelji nisu željeli da im kćerka pjeva u kafanama, ali poslije određenog vremena promijenili su mišljenje.

Silvanin otac je bio alkoholičar, pa je njena majka sama vodila brigu o devetero djece. Silvana je pjevanjem uspjela prehraniti mnogobronjnu porodicu.

Armenulić je pjevala narodnu muziku, sevdalinke i starogradske pjesme. Najveći uspjeh je postigla kada se pojavila u seriji “Ljubav na seoski način“ i tada je otpjevala pjesmu “Šta će mi život“.

Ploča s ovom pjesmom prodata je u više od 300.000 primjeraka.

 Zadnje dodane

Šta je to gestacijski dijabetes

Dijabetes u trudnoći (gestacijski dijabetes) je vrsta šećerne bolesti koja se javlja u trudnoći i obično nestaje nakon porođaja. Visoka koncentracija glukoze u krvi javlja se prvi put u trudnoći, a povećava se prema sredini trudnoće. Nastaje kao posljedica hormonalnih promjena u tijelu majke. ..

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.