Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ronaldo ostaje bez najvećih sponzora

06. 10. 2018 - 10:33
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: agencije

Prije devet godina učinio nešto što nije smio

Jedan od najboljih igrača svijeta Kristijano Ronaldo (Cristiano) našao se pod istragom američke policije zbog navodnih optužbi za silovanje bivše manekenke Ketrin Majorge (Kathryn Mayorga, 34).

Navodni zločin koji je Portugalac počinio desio se 2009. godine u Las Vegasu, i to u jednom hotelu u kojem je ona radila kao hostesa.  

On joj je tada, prema njenim riječima, isplatio 375.000 dolara (oko 650.000 KM), ali devet godina kasnije Amerikanka je ipak odlučila izaći u javnost.  

Kaže da je morala držati jezik za zubima jer se bojala, ali, s druge strane, mučilo ju je koliko je žena još preživjelo isto. 

- Nisam silovatelj, silovanje je gnusan zločin. Suprotno svemu što jesam i u što vjerujem. Mirne savjesti čekam kraj bilo koje druge istrage - rekao je u odgovoru na optužbe Ronaldo.  

Sve ove silne optužbe koje mu se stavljaju na leđa počele su davati maha. Ronaldov sponzor "Nike", s kojim on ima potpisan doživotan ugovor, oglasio se povodom posljednjih događaja oko svog klijenta.

Iz ove američke kompanije poručuju kako će nastaviti pratiti situaciju te da ih je sve to vrlo potreslo.

- Mnogo smo zabrinuti zbog uznemirujućih optužbi, tako da ćemo nastaviti pratiti cijelu situaciju - navode iz "Nikea".  

A kako i ne bi bili nezadovoljni kada im je Kristijano najveći promotor i od kojih on dobiva vrlo lijepu svotu novca.  

Također su i proizvođači megapopularne videoigre ''Fifa'' izjavili kako su zabrinuti te da prate slučaj. Uzgred rečeno, Ronaldo se u novom izdanju igre za 2019. godinu nalazi na naslovnici.   

- Ono što smo vidjeli je zabrinjavajuće. Sve ćemo pažljivo pratiti, tako da želimo da se naši ambasadori ponašaju na način kako to i zahtijevaju EA vrijednosti - objavili su iz EA Sportsa te odmah uklonili sve fotografije Portugalca s društvenih mreža i kanala.

 



Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.