Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Noć straha na jugu Italije zbog uragana, Grčka još strepi

29. 09. 2018 - 14:24
|
|
by udrimuski.ba/nezavisne.com
|
foto: nezavisne.com

Na obalama Malte, kao i regiona Kalabrije i Sicilije na jugu Italije nevreme koje je donio rijetki mediteranski uragan (Medigan) nazvan "Zorbas" noćas je nanijelo veliku štetu i izazvalo evakuacije stanovništva, a grčki regioni Peloponeza i Atike iščekuju danas glavni udar oluje.

Italijanski mediji prenose da su u Kataniji na Siciliji obalu udarali talasi visoki četiri metra koji su potpuno uništili ležaljke na plažama. Navodi se da je velika šteta zabilježena u sicilijanskim mestima Rokalumera kod Mesine i Sampjeri kod Raguze, gdje je evakuisano priobalno područje mjesta Marina di Modika.

U Kataniji, jednom od većih gradova Sicilije, spasioci su u petak morali da izvlače ljude iz automobila koji su se našli u nevolji, a nevrijeme je kidalo i obaralo drveće. Ribari su očajnički pokušavali da spasu barke koje su ostavili u manjoj lokalnoj luci.

Grčki list "Katimerini" prenosi da će "Zorbas" danas pogoditi Peoloponez, Krit, Atiku i istočni deo ostrva Evija, kao i veći dio Egejskog mora. Očekuje se da će brzina vetra dostići nivo 11 po Bofortovoj skali, odnosno 103 do 117 kilometara na čas, kao i talasi od 11 metara na otvorenom moru.

 

Navodi se da bi vrijeme trebalo da počne da se smiruje tokom popodneva kako se ciklon bude pomjerao dalje.

 

Nevrijeme je juče u Grčkoj obaralo drveće i izazvalo nestanke struje u pojedinim dijelovima Atine, a zbog njega su preventivno zatvorene škole na Atici, Peloponezu i u zapadnoj Grčkoj.Zadnje dodane

Preporučujemo

Mektić za tešku migrantsku krizu krivi Dodika

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine planski opstruira realizaciju bilo kakvih predloženih mjera jer tako želi srušiti Bosnu i Hercegovinu kao državu, kaže državni ministar sigurnosti