Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Dino Mustafić najbolji reditelj festivala FIAT u Podgorici

17. 09. 2018 - 13:09
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: Dino Mustafić

Nagrada se dodjeljuje zbog cjelovitosti autonomnog koncepta koji ostvaruje uz minimalna sredstva, a bogatom rediteljskom imaginacijom

Bh. reditelj Dino Mustafić jednoglasnom odlukom žirija osvojio je nagradu za najbolju režiju na 33. festivalu internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) 2018 u Podgorici.

Nagrada je dodijeljena za rad na predstavi “Majka i dijete” u produkciji M.A.M. Foundation of Contemporary Art iz Tirane.

- Nagrada se dodjeljuje zbog cjelovitosti autonomnog koncepta koji ostvaruje uz minimalna sredstva, a bogatom rediteljskom imaginacijom. Bura emocija koja se rađa u odnosu majke i sina s tačnim i efektnim mizanscenskim rješenjima čine rediteljsku estetiku avangardnom - naglašeno je u odluci žirija kojim je predsjedavala koreografkinja Sonja Vukićević (Srbija), uz glumicu Žanu Gardašević-Bulatović (Crna Gora) i reditelja Andreja Cvetanovskog (Makedonija).

Na festivalu koji je održan od 7. do 16. septembra prikazano je 10 predstava s veoma uvjerljivim i raznovrsnim estetikama, od koreodrame, preko muzičkog teatra, avangardnih predstava do vizuelnih performansa. Uz mnoštvo pratećih multimedijalnih programa od filma do književnosti, publika je s velikim interesom dočekala sve izvedbe koje su igrane na svim pozornicama Podgorice.

TAGOVI: