Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

FADIL NOVALIĆ TVRDI DA JE UGROŽEN: Otvorite mi restoran, ne mogu svuda da jedem!

14. 09. 2018 - 14:22
|
|
by udrimuski.ba / Zurnal.info
|
foto: žurnal.info

Novalić upozorio Službu za zajedničke poslove da se „neotvaranjem restorana ugrožava sigurnost federalnog premijera“. Nakon što je restoran ekspresno otvoren – ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević se požalio da mu nedostaju – kolači.

 

Piše: Avdo Avdić - žurnal.info

 

„Kad si gladan, nisi svoj“, slogan je iz jedne tv reklame. Da je izrečena tvrdnja tačna, dokazao je početkom avgusta federalni premijer Fadil Novalić. Bio je, dakle, tog 1. agusta premijer Novalić gladan kao vuk. Sišao je u prizemlje zgrade Energoinvesta, kad tamo, na ulazu u Vladin restoran piše – zatvoreno. Brzo se vratio u kancelariju i ljutitim glasom počeo diktirati pismo.

 

„Cijenjeni“, urlao je dok je sekretarica marljivo zapisivala, „očekujem da bez odlaganja poduzmete sve neophodne mjere i aktivnosti kako biste odmah organizirali pružanje ugostiteljske usluge za potrebe Vlade Federacije BiH, u restoranu, u sjedištu Vlade FBiH“.

Jer, obrazložio je premijer Novalić, ne postoje nikakve smetnje da se premijeru i ministrima obezbijedi tražena djelatnost. A onda je zaprijetio.

 

„Koristim priliku i da istaknem da ću svako daljnje odlaganje i opstruiranje organiziranja pružanja tražene usluge cijeniti direktnim ugrožavanjem sigurnosti premijera i zamjenika premijera FBiH, s obzirom da uskraćivanjem ove usluge prisiljavate nas da istu koristio u objektima koji ne zadovoljavaju sigurnosne minimume i time ugrožavate ne samo štićene osobe, nego i lica koja su zadužena za štićenje“.

 

Ko god misli da je ovo jedan od onih satiričnih tesktova, vara se. Evo, dokument u prilogu, pa se i sami uvjerite.

fadildopis

Uglavnom, federalni premijer Fadil Novalić pismo je poslao direktoru Službe za zajedničke poslove Vlade Federacije BiH Davorinu Koraću. Sredstva su ubrzo obezbijeđena, ali čim je restoran otvoren – pojavio se novi problem. Ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević je primijetio da u restoranu, za čije se otvaranje založio premijer, fale – kolači.

 

„Ministar Bukvarević je prenio zainteresovanost svojih saradnika iz Ministarstva za boračka pitanja da se u sklopu pružanja usluga ugostiteljstva u zgradi Energoinvesta u Sarajevu, ponovo počne sa proizvodnjom i prodajom slastičarskih proizvoda, a koje su prekinute zbog preporuka revizora“, saopćili su iz Službe za zajedničke poslove Vlade Federacije BiiH.

 

Kako kolači nisu mogli praviti u vlastitoj režiji Vlade, Služba je provela postupak nabavke slastičarskih proizvoda. I tako je ministar Bukvarević Salko dobio – slatko.

 

Tek da se ne zaboravi.  Prije skoro tri godine, federalni premijer Fadil Novalić prigovorio je građanima Federacije BiH što svoj novac troše za nebitne stvari, a ne na osnovne životne namirnice – ulje i brašno.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preminuo Slobodan Popović

Nekadašnji istaknuti član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, a potom i Partije demokratskog progresa, Slobodan Popović, preminuo je jučer u Banjaluci

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.