Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OSOBI KOJU NAJVIŠE VOLIM NISAM MOGAO DA KUPIM CIPELE JER NE HODA, NI KNJIGE JER NE VIDI: Ženu iz najtužnije pjesme Dine Merlina stigla zla kob!

14. 09. 2018 - 10:58
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: arhiva

Pjevač Dino Merlin ima brojne hitove, a većina je imala biografsku notu, pa su i zbog toga bile tako slušane i popularne.

Pjesma “Da šutiš“ je jedna od najpopularnijih, a napisao ju je pevač i tekstopisac Eldin Huseinbegović čija je žena Emka imala sve – muža koji je voli, ljepotu, ali je dobila i zlokobnu bolest – multipla sklerozu.

Ljubav i posvećenost prema supruzi bili su Eldinu Huseinbegoviću motiv da napiše neke od svojih najljepših pjesama. Jednu od njih “Da šutiš” otpjevao je Dino Merlin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sve što poželim samom sebi Svakom ću drugom željeti.. Slik'o @tarikomerhodzic

A post shared by Eldin Huseinbegovic (@eldinhuseinbegovic) on

– Osobi koju najviše volim nisam mogao da poklonim cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slijepa i u kolicima je. Kad bih mogao da vratim vrijeme i kad bih znao da će oslijepiti i biti u kolicima, opet bih je oženio – rekao je tada Eldin.

U aprilu 2013. godine, nakon nekoliko godina borbe protiv ove mučne bolesti, Emka je preminula.

TAGOVI:Zadnje dodane

Šta je to gestacijski dijabetes

Dijabetes u trudnoći (gestacijski dijabetes) je vrsta šećerne bolesti koja se javlja u trudnoći i obično nestaje nakon porođaja. Visoka koncentracija glukoze u krvi javlja se prvi put u trudnoći, a povećava se prema sredini trudnoće. Nastaje kao posljedica hormonalnih promjena u tijelu majke. ..

Preporučujemo