Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Pejaković u UDRI MUŠKI: Kod međeda je jedan glavni, ne mogu biti tri!

12. 09. 2018 - 08:16
|
|
by udrimuski.ba / N. Veljan
|
foto: udrimuski.ba

Jutros u UVALNOM UREDU, kod predsjednika Djevičanskih ostrva dr. Almira Čehajića Batka, drag gost, Josip Pejaković, bh. glumac, insan, ljudina, bard jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog pozorišta.

"Ovdje je sve čarobno, samo ne valjaju ljudi" - kaže Pejaković i dodaje da je "pobjegao sa lopate."

Na pitanje Batka, da li ima priče o ljudima i o Bosni, kako kaže monodrama "On meni nema Bosne", Pejaković odgovara "da tu priču ljudi već znaju napamet. Nema potrebe da ponavljam gradivo, koje govorim od 1975. godine. Na žalost ovaj rat je mnoge stvari promijenio. Razlika je što mnogi od nas Bosnu ne vole. Pojavili su se novi ljudi, koje ne mogu nazivati ni međedima. Jer kod međeda je jedan glavni, ne mogu biti tri!"

"Josipe, zašto voliš Bosnu?" - pitao je Batko...

"Ako se ništa ne promijeni na ovim izborima, savjetujem ljudima da idu odavde. Često se probudim ljut na sebe, zašto nisam otišao odavde. Ova ovakva zemlja, nije moja zemlja. Ovo nije mjesto u kojem treba da rastu moji unuci. Čitava je igranka oko toga. Nema više lažnog pominjanja Bosne. Sa ovakvim ljudima, koji nam kroje Bosnu, nema selameta. Ovdje treba živjeti sa spakovanim koferima!" - dodao je Pejaković.

Ubrzo audio snimak gostovanja.Zadnje dodane

Preporučujemo