Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Na sceni je i na pragu osamdesete godine života: Al Pacino nastupa u pariškom pozorištu

11. 09. 2018 - 07:38
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: agencije

Holivudski veteran i oskarovac Al Pacino (78) u oktobru će se u dva solo nastupa pod nazivom “An Evening with Pacino” predstaviti pariškoj publici.

U intervjuu za francuski Le Figaro prošli je sedmice američki glumac rekao da “već dugo sanja o tome da nastupi u Parizu”.

Zvijezda brojnih filmskih hitiva, među kojima su “Kum”, “Serpico”, “Pasje poslijepodne”, “Đavolji advokat”… nastupit će 22. i 23. oktobra na sceni Theatre de Paris u predstavama na engleskom bez titlova.

alpacinokolaz

Za Figaro je rekao da nastup nije zamišljen kao “master class”, odnosno kao edukacija za potencijalne glumce.

-Pripovijedat ću o onome što mi se događalo u životu i što me je pokretalo da odglumim neke filmske scene, a čitavo ću vrijeme razgovarati s publikom -pojasnio je, dodavši da “u tome ima nečeg posebno vrijednog jer je prisutan element spontanosti, pri čemu imate priliku naučiti i nešto novo o sebi”.

Manje je poznato, rekao je Pacino za Figaro, da je povremeno glumio i u pozorišnim predstavama, među kojima su i Shakespeareova djela poput “Rikarda III.”, “Otela” i “Mletačkog trgovca”. Otkrio je da voli Molierea i Čehova i brojne druge pozorišne pisce te da je “jako dobro upoznat s evropskom književnošću”.

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Prva uloga na filmu

Mlada zenička glumica Adna Hasanić (24) dobila je prvu ulogu u dugometražnom filmu “Ženski orkestar”, čiju režiju i scenarij potpisuje Irac bh. porijekla Mirsad Ademović

Preporučujemo

Kardinal Puljić: Prijete mi!

Vrhbosanski nadbiskup otvoreno - Vladajuće strukture ne rade za narod, nego za stranački interes l Ako se usprotiviš, onda ili počnu stizati pisma ili poruke, ili počne javno linčovanje