Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Rađa postao član košarkaške Kuće slavnih

09. 09. 2018 - 11:45
|
|
by udrimuski.ba/mostarski.ba
|
foto: mostarski.ba

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena Dino Rađa (51) postao je članom košarkaške Kuće slavnih u američkom Springfieldu.

Rađa je time postao četvrti Hrvat koji je ušao među košarkaške besmrtnike, nakon Kreše Ćosića (1996), Dražena Petrovića (2002) i Mirka Novosela (2007).

Rađa je do pozornice došao u pratnji Larryja Birda, koji je sa Boston Celticsima osvojio tri naslova NBA prvaka, a Dino je za Celticse igrao od 1993. do 1997.

“Članom Celticsa osjećam se od prvog dana kada sam došao u klub, jednom Celtic, zauvijek Celtic. Larry, hvala ti za ovo”, kazao je na početku svog govora Dino Rađa.

“Nema riječi kojima bih opisao kako se osjećam. Ovo je veliki šok jer nisam ni znao da sam nominiran za ulazak u Kuću slavnih. Danima sam plakao, a nikome nije bilo jasno zašto, jer tjedan dana nisam smio nikome ništa govoriti, sve do službene objave”, rekao je Rađa i dodao: “Skupina ljudi s kojima sam igrao nakon završetka karijere sve je učinila, oni su sve istražili, zvali su ljude iz NBA lige, obavili su sav posao i hvala ekipi iz Adriatica”.Zadnje dodane

BiH ponovo sportski centar svijeta

Glavni grad Bosne i Hercegovine ponovo je središte zimskog sporta u Evropi. U 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase večeras će početi svečana ceremonija otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) koji će održati do 15. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Preporučujemo