Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

U BiH počinje predizborna kampanja

07. 09. 2018 - 18:07
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Nezavisne novine

U CIK BiH se nadaju da će prve preliminarne rezultate za 95 posto biračkih mjesta moći objaviti 24 sata nakon zatvaranja izbora.

Danas je u Bosni i Hercegovini počela predizborna kampanja ua opšte izbore zakazane za 7. oktobar. Tog dana će državljani BiH, registrovani u Centralnom biračkom spisku, birati tri člana Predsjedništva BiH – dva iz FBiH i jedan iz RS; predsjednika i dva dopredsjednika RS, te zastupnike za parlamente BiH, entiteta, deset kantona u FBiH i distrikt Brčko što je 518 dužnosnika i dužnosnica.

Građani mogu birati između 128 političkih subjekata - 58 političkih stranaka, 36 koalicija i 34 nezavisna kandidata, odnosno 7.488 kandidata i kandidatkinja.

Tokom predizborne kampanje Centralna izborna komisija meže kazniti novčanom kaznom do 10.000 KM, skidanjem sa kandidatske liste ili poništavanje cijele liste ukoliko se kandidat ili kandidatkinja ne budu pridržavali Izbornog zakona 

U CIK BiH se nadaju da će prve preliminarne rezultate za 95 posto biračkih mjesta moći objaviti 24 sata nakon zatvaranja izbora.

Izbori će koštati 8,5 miliona KM: oko 4,7 miliona KM za članove biračkih odbora, oko 1,2 miliona KM za štampanje, pakovanje i distribuciju glasačkog materijala i oko 650.000 KM za poštanske usluge slanja listića glasačima koji glasaju putem pošte.

Šaljivi video u montaži Udri muški, možete pogledati OVDJE.

 

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.