Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Rakitić: Luka Modrić je zasluženo najbolji igrač na svijetu

06. 09. 2018 - 11:23
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: twitter

Zajedno u reprezentaciji Hrvatske 11 godina

Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača prošle sezone po izboru UEFA-e. Međutim, njegov izbor u svijetu nogometa izazvao je dosta kritika. Prvo je reagirao agent Kristijana Ronalda (Cristiano), koji je smatrao da je igra na Svjetskom prvenstvu zasjenila učinak koji su igrači poput Ronalda prikazivali cijelu sezonu.

S druge strane, Ivan Rakitić smatra kako je Modrić najbolji igrač na svijetu, a da su njegovi kritičari ljubomorni.

- On je ove godine najbolji igrač na svijetu. Potpuno zasluženo. To je nešto jedinstveno, svi mi, Hrvati, jako smo ponosni na ono što je napravio. Dao Bog da osvoji još ovu nagradu koja je preostala, jer je Luka apsolutno zaslužuje - rekao je Rakitić.

On je izuzetno ponosan na svog reprezentativnog saigrača.

- Oni koji su ljubomorni na Luku, neka umru u toj svojoj ljubomori. Ja sam na Luku izuzetno ponosan i jednako sam sretan i zadovoljan kao da ja osvajam sve te nagrade. Zajedno smo u reprezentaciji 11 godina, prošli smo puno toga zajedno, volim ga kao brata. Sretan sam što je i Luka ostao u reprezentaciji, ne znam šta bi bilo da je on odlučio drukčije, ne znam kakva bi bila moja odluka. S njim u reprezentaciji je sve drukčije, uvjeren sam da obojica možemo Hrvatskoj dati još jako puno - zaključio je Rakitić.Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.