Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Zagađenje zraka škodi inteligenciji

05. 09. 2018 - 09:34
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Rezultati istraživanja važni su za cijeli svijet

Prema najnovijem istraživanju provedenom u Kini, zagađenost zraka najviše utječe na starije muškarce, a stalna izloženost zagađenju mogla bi biti povezana s kognitivnim sposobnostima.

Američki i kineski istraživači četiri godine pratili su 20.000 ljudi oba spola u Kini, a najmlađi ispitanici imali su deset godina. Naučnici vjeruju da štetni utjecaj raste s godinama starosti.

Rezultati istraživanja važni su za cijeli svijet - 80 posto svjetske populacije diše zrak s visokim procentom štetnih čestica.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Savjeti za političare

O ovosedmičnoj Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić, zajedno sa našim slušateljima pronalazi savjete za političare Bosne i Hercegovine, godinu dana nakon neformiranja vlasti

Damir Marjanović:“Obrazovanje je bilo prva žrtva Dejtona“

„Kad imate tim i kad u timu imate ljude koji vam pomažu, vi ostvarujete maksimalno; a kad imate tim koji to ne radi, onda je vrijeme da se pomjerite u stranu i prepustite to nekome drugom.“- kaže prof. dr. Damir Marjanović u „Udri Muški“, komentarišući svoju ostavku u Predsjedništvu Naše stranke