Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Francuski glumac Žerar Depardje negira navode o silovanju

31. 08. 2018 - 11:28
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: AFP

Stekao je slavu u 1970-im i ranim 1980-im godinama s ulogama poput one u filmu Francoisa Truffauta "Le dernier metro"

Francuski glumac Žerar Depardje (Gerard Depardieu) negirao je optužbe o silovanju iznesene protiv njega, izjavio je njegov advokat Herv Temi (Herve Temime).

Francuski emiter programa "FranceInfo" javio je da je 22-godišnja francuska glumica podnijela prijavu policiji protiv Depardjea.

Pravosudni izvor potvrdio je za dpa da policija provodi preliminarnu istragu optužbi o silovanju i seksualnom zlostavljanju, što su standardne mjere nakon podnošenja prijave.

- Depardje je zaprepašten podnošenjem prijave i kategorički negira svako seksualno zlostavljanje, silovanje i krivično djelo - izjavio je Temime za emitera programa BFMTV.

Šezdesetdevetogodišni glumac stekao je slavu u 1970-im i ranim 1980-im godinama s ulogama poput one u filmu Francoisa Truffauta "Le dernier metro" (1980).

On je dobio nagradu "Cezar" za glavnu ulogu u tom filmu i ponovo za ulogu u filmu "Cyrano de Bergerac" Jean-Paula Rappeneaua iz 1990. On je najpoznatiji izvan Francuske po ulozi Obelixa u četiri filma snimljena po stripovima o Asteriksu (AsterixI i Obeliksu (Obelix).

 Zadnje dodane

Film “Ad Astra”: Brad Pitt u srcu tame svemira

Otkako znam za sebe, odakle seže moje najranije sjećanje, želio sam biti astronaut. Svojevrsna fascinacija svemirom će biti podstaknuta TV serijom “Zvjezdane staze: Nova generacija”, a ubrzo kasnije i vezivanjem za “svemirsku operu” “Ratovi zvijezda”

Preporučujemo