Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Pjesma "Miris ljubavi" posvećena Bajramu

20. 08. 2018 - 12:39
|
|
by Fena / udrimuski.ba
|
foto: prtscr / video

Grupa muzičara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja priprema veliki muzičko-scenski spektakl “Most”, udružila se u kreiranju novog pothvata - pjesme posvećene Bajramu

Kako je saopćeno, pjesma posvećena Bajramu upravo je izašla iz radionice vrijednih muzičkih znalaca koji su muzičko nadahnuće crpili iz teksta “Miris ljubavi” poznatog bosanskohercegovačkog književnika Fahrudina Kučuka.

Bajramska pjesma “Miris ljubavi” je inspirarana radošću zajedništva i povezivanja čistih duša jer “božanska ljubav” spaja a ne razdvaja, kako pjesma kaže.

Izvođači su okupljeni pod nazivom “Band Aid Most” i čine ih poznati hrvatski glazbenici Jozefina Jurišić, Branko Fućak, Vivien Gallatta, Antonella Malis, Sandra Valenčić, Voljen Grbac, Aleksandar Valenčić, dok dječiju dionicu pjeva Laura Valenčić.  

Među njima kao izvođač ali i jedan od autora kompozicije je i popularni pjevač Amir Kazić Leo.

- Upravo smo završili pjesmu naziva „Miris ljubavi“ koju je otpjevao „Band Aid Most“ ekipa koj radi na predstojećem mjuziklu „Most“. Ista ekipa je uradila u decembru božićnu pjesmu i onda smo Emir Kulenović, koji je komponirao Bozićnu pjesmu, i ja došli na ideju da uradimo i bajramsku pjesmu. Ista ekipa će je i otpjevati što su svi izvrsno prihvatili i uradili. Ovo je posebna, drugačija mogu slobodno reći prelijepa pjesma sa tom tematikom i potpuno drugačija od svega na tu temu. Pred Bajram ćemo pjesmu premijerno pustiti u eter na radio stanice, a video spot ćemo premijerno predstaviti pred Kurban Bajram - kaže Amir Kazić Leo, navodi se u saopćenju.

Autor teksta Fahrudin Kučuk ne krije svoje zadovoljstvo što je muzički tim iz Hrvatske odlučio napraviti pjesmu za Bajram i što je ona dobila boju, miris i energiju svakog čovjeka koji je na njoj radio.

- Napravili su pjesmu koja će se slušati dugo, siguran sam. Bajram je praznik kada kulminira ljubav koju nam je Stvoritelj svima spustio, a ova pjesma je puna ljubavi koja se svakim novim slušanjem širi, umnožava i dijeli. Presretan sam. Hvala ovim krasnim ljudima i izvanrednim muzičarima što ih je moj tekst inspirirao da naprave jednu “odu božanskoj ljubavi” koja nas sve povezuje bilo da se zovemo Aleksandar ili Fahrudin, Amir ili Marko, svi smo jedno ako su nam duše čiste i mirne - kazao je Kučuk.

Autor teksta je Fahrudin Kučuk, muzike Amir Kazić Leo i Emir Kulenović, aranžmana Aleksandar Valenčić. Gitare je svirao Amir Karalić, harmonika Marjan Krajna. Spot za pjesmu realiziran je u produkciji MedVid Pula.

 Zadnje dodane

Rabija bila prva žena iz svog kraja koja je otišla na bauštel

Život Rabije Karić, 70-godišnjakinje iz Orahovice Donje kod Gračanice, nije bio lagan. Kao najstarije dijete u mnogočlanoj porodici, radila je i ženske i muške poslove u kući i van nje te imala obaveze prema mlađoj braći i sestrama, koji su rasuti po svijetu: od Malezije i Njemačke do Hrvatske i Slovenije

24 MØNØLØG

Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u Galeriji Zvono u Sarajevu, od 18. februara 2018. bit će postavljena izložba grafika i video instalacija 24 MØNØLØG

Preporučujemo