Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Sve što znamo o novom iPhoneu - ili čak tri nova iPhonea

16. 08. 2018 - 11:47
|
|
by udrimuski.ba/6yka.com
|
foto: 6yka.com

Deveti mjesec je pred vratima, a to po dobrom starom običaju znači da šuškanja o novom Appleovom uređaju postaju sve glasnija.

Pročešljali smo sve tekstove kako bismo doznali što nam je Apple pripremio za 2018. 

Kao prvo, ono što je sada već prilično jasno jest da ćemo ove godine dobiti čak tri nova uređaja, a uzmemo li u obzir nemogućnost da nam proizvođači ponude nešto stvarno novo (tim više jer nitko od najvećih konkurenata također nije ili neće ponuditi ništa revolucionarno), dolazimo do zaključka da će i Apple predstaviti tri zanemarivo drugačija pametna telefona koja će se u prvom redu razlikovati u veličini i cijeni. 

Ukratko, dobit ćemo nasljednika iPhonea X (iPhone XS), daleko veću verziju iPhone X (iPhone XS Plus) i jeftiniju varijantu (iPhone X2) koja će vjerojatno poslužiti kao poticaj kupcima dubljeg džepa da uzmu jednu od jačih i skupljih inačica. No, cijena ionako nije bila prevelik problem za njihove mušterije koje u kupnji nije omela ni ničim opravdana visoka cijena desetke. 

Podsjetimo, iako je iPhone X isprva skupio gomilu pozitivnih recenzija, nakon pola godine postalo je prilično jasno da novi iPhone s pomalo nezgrapnim urezom na zaslonu jednostavno nije bio dovoljno snažan poticaj da uređaj postane novi Appleov "must have". Nakon što se pompa ispuhala, dobili smo uređaj koji je bez sumnje kvalitetan, ali manjkav u onome čime se Apple najviše diči - dizajnu. 

Ove godine, sudeći prema informacijama koje su procurile, dobivamo čak tri uređaja koji se dizajnom jedva razlikuju od desetke što u prijevodu znači da dobivamo tri uređaja s nepopularnim urezom na zaslonu. 

Osim što će biti brži, lišeni rubova i imati bolju kameru i snažniju bateriju, svi će uređaji biti opremljeni Face ID tehnologijom, ali prema informacijama dobivenim iz Qualcomma, dolazimo i do informacije da bi novi uređaji mogli biti sporiji od konkurentskih Androida. Razlog je u tome da Qualcomm ne radi na tehnologiji za novi iPhone već koriste Intelove čipove koji su prema testovima redovito sporiji od Qualcommovih. 

Isto tako, znamo da će dva skuplja uređaja imati OLED zaslone dok će se ovaj jeftini zadržati na LCD-u (MLCD+) te da jeftinije varijante neće biti dostupne sve do listopada što znači da oni koji pokušavaju uštedjeti moraju čekati dulje. 

Iako nema informacija kada bi se uređaji trebali naći u prodaji, ravnajući se prema dosadašnjem iskustvu, bit će predstavljeni početkom rujna i u prodaji se naći do kraja mjeseca.

TAGOVI:Zadnje dodane

Hawkingov glas putuje u svemir

Posmrtni ostaci Stephena Hawkinga će biti smješteni pored najvećih britanskih naučnika nakon što njegov pepeo bude pokopan u Westminsterskoj opatiji, između grobova Charlesa Darwina i Isaaca Newtona.

Preporučujemo