Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Srušio se spasilački helikopter u Japanu

10. 08. 2018 - 11:51
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Spasilački helikopter u kojem se nalazilo devet osoba srušio se tokom leta u planinskom području u centralnom Japanu, saopćili su zvaničnici.

Kadrove olupine helikoptera u prefekturi Gunma objavila je japanska televizija, a službenici japanske mornarice pregledaju mjesto nesreće.

Zvaničnik japanskog ministarstva odbrane rekao je da je u blizini mjesta nesreće pronađeno osmero ljudi, ali da njihovo stanje nije poznato, javio je AFP.

Helikopter Zvono 412 napustio je bazu ranije danas da bi se iz zraka izvršilo nadgledanje planinarskih staza između prefektura Gunma i Nagano.

Lokalni zvaničnik Hiroši Jošida izjavio je da se helikopter nije vratio po rasporedu i da je izgubio kontakt s kontrolom zračnog saobraćaja.

Među putnicima u helikopteru bili su zvaničnici za upravljanje katastrofama i vatrogasci.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je srušeni helikopter isti onaj koji je nešto ranije jutros izgubio kontakt s kontrolom zračnog saobraćaja.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.