Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Međunarodni skokovi u vodu na Bembaši 18. avgusta

10. 08. 2018 - 11:46
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Udruženje za promociju sporta i turizma "SporTur" iz Sarajeva 18. avgusta četvrti put organizira Međunarodno takmičenje u skokovima u vodu na Bembaši.

Ova manifestacija iz godine u godinu prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj.

Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Danske, Njemačke te Bosne i Hercegovine.

Ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja, koje će doprinijeti tome da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce.

- Pripreme su u toku. Za održavanje manifestacije potrebno je da se na stijeni pored brane na Bembaši postavi platforma s koje bi se izvodili skokovi te je neophodno da se produbi korito rijeke Miljacke radi sigurnosti takmičara.

S obzirom na to da će se manifestacija održati četvrti put te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bembaši ove godine privući još veću pažnju građana Sarajeva, Bosne i Hercegovine i gostiju koji borave u glavnom gradu - izjavio je organizator manifestacije Dino Bajrić.

Pokrovitelji manifestacije između ostalih su: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, općine Stari Grad, Novi Grad, Grad Sarajevo, Turistička zajednica KS te Federalna uprava civilne zaštite.

 Zadnje dodane

Odbojkaši Srbije prvaci Evrope

Zanimljivo, ovo je drugi put u istoriji da su i odbojkaši i odbojkašice aktuelni šampioni Evrope. Prethodno se to dogodilo prije osam godina.

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“