Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Međunarodni skokovi u vodu na Bembaši 18. avgusta

10. 08. 2018 - 11:46
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Udruženje za promociju sporta i turizma "SporTur" iz Sarajeva 18. avgusta četvrti put organizira Međunarodno takmičenje u skokovima u vodu na Bembaši.

Ova manifestacija iz godine u godinu prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj.

Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Danske, Njemačke te Bosne i Hercegovine.

Ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja, koje će doprinijeti tome da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce.

- Pripreme su u toku. Za održavanje manifestacije potrebno je da se na stijeni pored brane na Bembaši postavi platforma s koje bi se izvodili skokovi te je neophodno da se produbi korito rijeke Miljacke radi sigurnosti takmičara.

S obzirom na to da će se manifestacija održati četvrti put te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bembaši ove godine privući još veću pažnju građana Sarajeva, Bosne i Hercegovine i gostiju koji borave u glavnom gradu - izjavio je organizator manifestacije Dino Bajrić.

Pokrovitelji manifestacije između ostalih su: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, općine Stari Grad, Novi Grad, Grad Sarajevo, Turistička zajednica KS te Federalna uprava civilne zaštite.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv