Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Sutra počinje drugi Ilidža Rock Fest

09. 08. 2018 - 15:07
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Gost u današnjem Otvorenom programu Rdija Otvorena Mreža bio je Selver Zečirović, organizator Ilidža Rock Festa.

Ilidža Rock Fest je projekat koji već drugu godinu na Ljetnoj pozornici Ilidža nudi lijepu zabavu i druženje. Festival pruža priliku bendovima koji nisu eksponirani u medijima i debitanstskim bendovima koji nisu imali priliku da se predstave svojim autorskim radom.

Ove godine na festivalu će se predstaviti bendovi Dum Dum, Punk Floyd, Domino efekt i Nervozni poštar, koji je svojevrsni bend domaćin, jer svoj nastanak vežu za Ljetnu pozornicu Ilidža.

Na prvom festivalu učestvovali su bendovi S.P.U.K, PNA, Mustang, Pro Rocks, Lokomotiva, Lijepi brener, Gordan Dizdarević Grk, Muris Varajić, a noć je upotpunio koncert sarajevskog benda Konvoj. 

Drugi po redu Ilidža Rock Fest počinje sutra u 18:00 sati, a ulaz je besplatan.

Na pitanje zašto festival počinje na dan početka Sarajevo Film Festivala, Zečirović kroz smijeh spominje anegdotu koju želi opovrgnuti, u kojoj djevojka dečku koji joj se ne dopada govori: „Nebitan si kao Ilidža za SFF“.

Shodno tome i činjenici da na Ilidži nema mnogo kulturnih događaja, ovaj festival vraća život i duh ovom dijelu grada. 

Fotografije sa prošlogodišnjeg festivala možete pogledati na LINKUZadnje dodane

GOVORNICA: MOŽEMO LI BOLJE OD OVOGA?

Predsjednik NVO OTVORENA MREŽA, dr Almir Čehajić Batko i dalje vjeruje da je moguće da narodi u BiH prevaziđu nazigled nerješive neraspozume i podjele, ali ne vjeruje ''međedima'' na vlasti! Poslušajte njegovo gostovanje u GOVORNICI, kod urednika i voditelja Darka Došla u ponedjeljak 28. januara...

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U posljednjem ovogodišnjem izdanju Dekadencije urednica i Novinarka Vanja Šunjić je sublimirala sve najbolje što se dešavalo u ovoj godini, od muzičke top liste, preko liste najboljih književnih naslova i filmskih ostvarenja, a u svemu tome joj je pomogao i Edin Salčinović, urednik KUN-a u Oslobođenju

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.