Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

TEŠKA SUDBINA GLUMICE: Gledala je kako joj majka ubija oca, hranila se iz kontejnera, a onda se desio veliki preokret

07. 08. 2018 - 11:51
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: instagram

Charlize Theron odrasla je u mjestu Benini u južnoafričkoj provinciji Transval. Kada je imala 15 godina, majka je ubila njenog oca. Ubistvu su prethodile godine fizičkog i psihičkog nasilja kojem je bila izložena glumičina mama. Sud je presudio da se radilo o samoodbrani.

 

Charlize se nakon toga preselila u Milano gdje je počela da se bavi modelingom. Otišla je zatim u Njujork i pohađala časove baleta. Zbog povrede koljena morala je da odustane od igre, i jedva je preživljavala. Hranu je pronalazila u kontejnerima. Majka joj je slala koliko je imala novca, a jednom prilikom, dok je odlazila po “pošiljku”, primjetio ju je agent za talente.

Počela je njena blistava glumačka karijera. ” Djeca kukuruza 3: Gradska žetva”, “Đavolji advokat”, ” Slatki novembar” pretvorili su je u svjetsku zvijezdu i u seks simbol. Istovremeno je postala i modna ikona.

Bila je spremna na velike transformacije, za ulogu u filmu “Monstrum” 2003. nagrađena je Oskarom za najbolju ulogu.

Charlize je veoma posvećena humanitarnom radu. Mama je dvoje djece, usvojila je djevojčicu August i dječaka Jacksona. Zabavljala se sa Stephanom Jenkinsom, Stuartom Townsendom. Veza sa Seanom Pennom je mnogo obećavala, ali nije potrajala.

 Zadnje dodane

Prva uloga na filmu

Mlada zenička glumica Adna Hasanić (24) dobila je prvu ulogu u dugometražnom filmu “Ženski orkestar”, čiju režiju i scenarij potpisuje Irac bh. porijekla Mirsad Ademović

Preporučujemo