Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

TEŠKA SUDBINA GLUMICE: Gledala je kako joj majka ubija oca, hranila se iz kontejnera, a onda se desio veliki preokret

07. 08. 2018 - 11:51
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: instagram

Charlize Theron odrasla je u mjestu Benini u južnoafričkoj provinciji Transval. Kada je imala 15 godina, majka je ubila njenog oca. Ubistvu su prethodile godine fizičkog i psihičkog nasilja kojem je bila izložena glumičina mama. Sud je presudio da se radilo o samoodbrani.

 

Charlize se nakon toga preselila u Milano gdje je počela da se bavi modelingom. Otišla je zatim u Njujork i pohađala časove baleta. Zbog povrede koljena morala je da odustane od igre, i jedva je preživljavala. Hranu je pronalazila u kontejnerima. Majka joj je slala koliko je imala novca, a jednom prilikom, dok je odlazila po “pošiljku”, primjetio ju je agent za talente.

Počela je njena blistava glumačka karijera. ” Djeca kukuruza 3: Gradska žetva”, “Đavolji advokat”, ” Slatki novembar” pretvorili su je u svjetsku zvijezdu i u seks simbol. Istovremeno je postala i modna ikona.

Bila je spremna na velike transformacije, za ulogu u filmu “Monstrum” 2003. nagrađena je Oskarom za najbolju ulogu.

Charlize je veoma posvećena humanitarnom radu. Mama je dvoje djece, usvojila je djevojčicu August i dječaka Jacksona. Zabavljala se sa Stephanom Jenkinsom, Stuartom Townsendom. Veza sa Seanom Pennom je mnogo obećavala, ali nije potrajala.

 Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.