Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Duško Vujošević ogorčen: Partizan me zavlači za pare, a idem na transplantaciju!

07. 08. 2018 - 11:25
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duška Vujoševića očekuje transplantacija bubrega, ali prije toga iskusni stručnjak bit će podvrgnut i operaciji srca.

Međutim, nisu to jedini problemi koji muče Vujoševića, jer njegov bivši klub, beogradski Partizan, uprkos obavezi da isplati dugovanja u nametnutoj dinamici, to nije uradio u skladu s obavezama, prenosi "Kurir". 

 Isti izvor navodi da je Partizan  trebao Vujoševiću da isplati ratu duga koji imaju prema njemu kako bi klub izbjegao blokadu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Međutim, u dogovoru Partizana i nekih ljudi iz FIBA-e taj dug je podijeljen na dijelove, ali čak ni poslije toga nije došlo do očekivane realizacije. 

- Uplatili su jedan dio, umanjen za 33 odsto od obaveze, i to uz kašnjenje. Ne znam više šta bih rekao. U situaciji kada idem na transplantaciju i kada mi je potreban novac, oni pokazuju nepoštovanje. Očigledno su pronašli pacovske kanale prema nekim ljudima iz FIBA-e i izdejstvovali da FIBA ne poštuje striktno odluke BAT-a (Arbitražni sud za košarku), kao ni sopstvena pravila.

Košarkaški savez Srbije ne reaguje na ovakvo ponašanje kluba koji krši pravila, a simptomatično je da većina košarkaških saveza drugih zemalja to radi - rekao je Vujošević.

Prije transplantacije bubrega, Vujoševića čeka intervencija na srcu.

- Sve ide po planu, uradio sam preglede u Istanbulu. Međutim, prije transplantacije je potrebno odraditi neke intervencije na srcu, odnosno ugradnju stenta. Odlučio sam da to uradim u Beogradu.

Potom bi trebalo da prođe određeno vrijeme kako bih se oporavio i onda ću ponovo otići u Istanbul, gde bi trebalo da uradim transplantaciju bubrega. Prema nekim procjenama, to će biti za tri mjeseca - objasnio je iskusni stručnjak.Zadnje dodane

Preminuo Žarko Varajić

Bivši član legendarne generacija Bosne, ali i Sutjeske i Al Aina ostat će upamćen kao jedan od istinskih velikana igre pod obručima, naročito zbog 45 postignutig poena u finalu Eurolige u kojem je Bosna bila bolja od Emersona. Njegov rekord ni danas nije srušen

Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda