Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Duško Vujošević ogorčen: Partizan me zavlači za pare, a idem na transplantaciju!

07. 08. 2018 - 11:25
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duška Vujoševića očekuje transplantacija bubrega, ali prije toga iskusni stručnjak bit će podvrgnut i operaciji srca.

Međutim, nisu to jedini problemi koji muče Vujoševića, jer njegov bivši klub, beogradski Partizan, uprkos obavezi da isplati dugovanja u nametnutoj dinamici, to nije uradio u skladu s obavezama, prenosi "Kurir". 

 Isti izvor navodi da je Partizan  trebao Vujoševiću da isplati ratu duga koji imaju prema njemu kako bi klub izbjegao blokadu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Međutim, u dogovoru Partizana i nekih ljudi iz FIBA-e taj dug je podijeljen na dijelove, ali čak ni poslije toga nije došlo do očekivane realizacije. 

- Uplatili su jedan dio, umanjen za 33 odsto od obaveze, i to uz kašnjenje. Ne znam više šta bih rekao. U situaciji kada idem na transplantaciju i kada mi je potreban novac, oni pokazuju nepoštovanje. Očigledno su pronašli pacovske kanale prema nekim ljudima iz FIBA-e i izdejstvovali da FIBA ne poštuje striktno odluke BAT-a (Arbitražni sud za košarku), kao ni sopstvena pravila.

Košarkaški savez Srbije ne reaguje na ovakvo ponašanje kluba koji krši pravila, a simptomatično je da većina košarkaških saveza drugih zemalja to radi - rekao je Vujošević.

Prije transplantacije bubrega, Vujoševića čeka intervencija na srcu.

- Sve ide po planu, uradio sam preglede u Istanbulu. Međutim, prije transplantacije je potrebno odraditi neke intervencije na srcu, odnosno ugradnju stenta. Odlučio sam da to uradim u Beogradu.

Potom bi trebalo da prođe određeno vrijeme kako bih se oporavio i onda ću ponovo otići u Istanbul, gde bi trebalo da uradim transplantaciju bubrega. Prema nekim procjenama, to će biti za tri mjeseca - objasnio je iskusni stručnjak.Zadnje dodane

Nurkić: Mnogo toga možemo naučiti od njega

Naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić, koji strpljivo čeka nastavak NBA sezone, pronašao je novog prijatelja. Naime, košarkaš Portland Blejzersa se pohvalio novom fotografijom na društvenim mrežama

Pojedine NBA ekipe od 1. maja kreću s treninzima

Od 1. maja NBA momčadima bit će dopušteno otvaranje trening centara za pojedinačne treninge, ali to vrijedi samo za one klubove koji se nalaze u saveznim državama u kojima su na snazi ublažene mjere zaštite od širenja zaraze novim koronavirusom ili ne postoji zabrana napuštanja domova

Preporučujemo