Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

U 81. godini Robert Redford najavio kraj glumačke karijere

07. 08. 2018 - 09:54
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Slavni američki glumac Robert Redford (81) najavio je da napušta glumačku karijeru i da će njegov film „Starac i pištolj”, najvjerovatnije, biti posljednja njegova uloga.

Kazao je u jednom intervjuu za američke medije da razmišlja o penziji jer se umorio od glume.

Redford 18. avgusta puni 82. godine, a naveo je da se glumom bavi od 21. godine.

- Pomislio sam, pa to je dovoljno... Nikad ne reci nikad, ali sam gotovo zaključio da je to to što se tiče moje glume - naglasio je Redford.

U filmu "Starac i pištolj" ovaj veteran glumi Forest Tačera (Forrest Tuckera), stvarnu ličnost osuđenika.

Film bi trebalo da se pojavi u kinima 28. septembra.

- Bilo mi je izvanredno da igram takvu ličnost u ovom trenutku mog života. Ono što mi je stvarno ostavilo utisak kod njega, a što će film, nadam se, pokazati, jeste to da je on opljačkao 17 banaka, uhvatili su ga 17 puta, ali je i bježao isto toliko puta - kaže Redford.

Na pitanje jesu li i njegovi rediteljski dani završeni, glumac nije odgovorio precizno te je kratko komentirao kazavši: „To ćemo još vidjeti.”

Pogledajte trailer filma "Starac i pištolj".

 

 

TAGOVI:Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.