Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Duško Vujošević mora na transplantaciju bubrega, izrazio želju da Savez preuzme rukovođenje ekipom

26. 07. 2018 - 09:50
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Duško Vujošević, selektor košarkaške reprezentacije BiH, 30. jula odlazi na ljekarska ispitivanja uoči planirane transplantacije bubrega. Vujošević je zbog ovoga objavio saopćenje u kojem poziva rukovodstvo Košarkaškog saveza BiH da preuzme vođenje selekcije za vrijeme njegovog odsustva.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Obavještavam javnost da sam jučer dobio informaciju o tome da će proces transplantacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu 30. jula ove godine.

Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi hoće li do transplantacije doći.

Taj zahvat čekam dugo i budući da sam svjestan rizika čitave stvari, želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mene ne čini mirnim.

Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme moga bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.
Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju.

Za tu mobilizaciju prvi korak je odziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme.

Budući da sam potpuno svjestan neizvjesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine postoperativnog toka, ljudima koji vode KSBiH dajem prijedlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uvjerenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljnjoj strategiji i, u skladu s njom, kadrovskim rješenjima.

 Zadnje dodane

Nurkić: Mnogo toga možemo naučiti od njega

Naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić, koji strpljivo čeka nastavak NBA sezone, pronašao je novog prijatelja. Naime, košarkaš Portland Blejzersa se pohvalio novom fotografijom na društvenim mrežama

Pojedine NBA ekipe od 1. maja kreću s treninzima

Od 1. maja NBA momčadima bit će dopušteno otvaranje trening centara za pojedinačne treninge, ali to vrijedi samo za one klubove koji se nalaze u saveznim državama u kojima su na snazi ublažene mjere zaštite od širenja zaraze novim koronavirusom ili ne postoji zabrana napuštanja domova

Preporučujemo