Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Iznenađenje života: Mladenci ušli u crkvu, a tamo ih je dočekao papa Franjo

18. 07. 2018 - 15:54
|
|
by udrimuski.ba / index.hr
|
foto: instagram

Pripadnik Švicarske garde Luka Šafer (Luca Schäfer) i njegova zaručnica, Brazilka Letisija Vera (Leticia) vjenčali su se u subotu u vatikanskoj crkvi, a iako je bilo dogovoreno da će ih vjenčati brazilski svećenik Renato dos Santos, za oltarom ih je dočekao papa Franjo.

- Poslali smo Papi pozivnicu za vjenčanje, no nismo mislili da će zaista doći - rekli su mladenci.

Svećenik koji ih je trebao vjenčati kaže da se i sam iznenadio kad je u sakristiji vidio Papu.

- Gosti na vjenčanju bili su u čudu, pitali su me je li to zaista on - rekao je Dos Santos.

Papa rijetko vjenčava parove, no u januaru je tokom ljeta iznad Čilea spontano vjenčao stjuarda i njegovu djevojku, koji su mu prije toga pričali o svojim planovima za svadbu.

mladenciZadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.