Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Britanci više tuku žene i djecu zbog SP-a

13. 07. 2018 - 13:20
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: REUTERS/Toby Melville

Obiteljsko nasilje poraslo je tijekom nastupa Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, a poraz u polufinalu od Hrvatske vjerojatno će rezultirati još većim brojem slučajeva, objavila je u četvrtak vodeća britanska udruga za pomoć ženama žrtvama nasilja.

Broj žrtava koje je policija prijavila Nacionalnom centru za obiteljsko nasilje porastao je za petinu ovoga mjeseca tijekom kojeg je engleska reprezentacija ostvarivala najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima u posljednjih 28 godina, prije nego što je u srijedu izgubila od Hrvatske. Centar je dosad u srpnju primio najmanje 3.500 prijava za obiteljsko nasilje, 600 više od prosjeka.

Policija i aktivisti na to su upozorili i uoči prvenstva, budući da statistika pokazuje kako obiteljsko nasilje raste dok igra engleska izabrana vrsta. "Nakon sinoćnjeg poraza, siguran sam da će nam se obraćati još više žena", rekao je čelnik centra Mark Groves. "Tako značajno povećanje može se objasniti samo nečim jako specifičnim, a jedino specifično što se dogodilo je to da smo izgubili nogometnu utakmicu", dodao je. Dosad najpreciznije istraživanje veze između Svjetskog nogometnog prvenstva i obiteljskog nasilja pokazalo je da su incidenti u Lancashireu na sjeveru Engleske porasli 38 posto kada je engleska reprezentacija izgubila, a 26 posto kada je dobila utakmicu.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.