Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Mostarski imam Haris ef. Pobrić ponovo na meti vandala

12. 07. 2018 - 11:36
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Nepoznati počinioci su tokom jučerašnjeg dana u naselju Podhum opljačkali stan mostarskog imama Haris ef. Pobrića, i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu.

Haris ef. je iz stana otišao jučer u 9 sati, a vratio se u 22.45. U stanu su ispreturane sve stvari.

Ukradeni su mu televizor, mobitel i dječija kolica. Još nije u mogućnosti utvrditi šta sve nedostaje. Slučaj je prijavio policiji i čeka da naprave uviđaj.

- Zgrožen sam, ne znam kako dalje živjeti u stanu jer je ovo već četvrti put da ga pljačkaju. Osjećam se kao zatvorenik, jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati - kaže nam Haris.

Ranije su mu pljačkaši u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji, koja nikad nije rasvijetlila slučaj.

- Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi je bar neko uputio izvinjenje što je to tako, čini mi se bilo bi mi lakše -  kaže ef. Pobrić, koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.
 U Medžlisu IZ Mostar suzdržali su se od komentara, izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinioce.

 Zadnje dodane

Stanje na cestama

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BIHAMK-a, zbog intenzivnih sniježnih padavine i mjestimično jačih udara vjetra koji stvara sniježne nanose, ne preporučuje se putovanje bez veće potrebe. Također, policija će iz saobraćaja isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu

Preporučujemo

23. Festival komedije "SMIJEH JE LIJEK"

JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, i ove godine organizovati će Festival komedije “SMIJEH JE LIJEK“. Želja nam je da na ovim 23. susretima okupimo na jednom mjestu komedije iz BiH i regiona i podarimo našim sugrađanima smijeha koji nam je tako potreban u svakodnevnici.