Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Mnogi filmski kritičari i mediji „Scream For Me, Sarajevo“ dali visoke ocjene

29. 06. 2018 - 13:00
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba
Bosanskohercegovački dokumentarac „Scream For Me, Sarajevo“ osvojio je svijet. Odavno je završio svoj festivalski život i započeo distribucijski. 
 
Prikazivan je u kinima širom Velike Britanije, kao i ostatka Evrope, te u Australiji, Americi, Kanadi, Japanu... A od iduće sedmice bit će prikazan i u Latinskoj Americi.
 
Osim toga, danas kreće novi val distribucije filma koji se može naručiti u DVD i Blu-Ray formatu preko online platformi poput Amazona, Itunesa, Digitala...
 
Na priču o Sarajevu tokom opsade i dolasku Brusa Dikinsona (Dickinson), frontmena „Iron Maidena“, i njegovog benda u opkoljeni grad, gdje su održali spektakularan koncert i time vratili ljudima nadu u bolje sutra, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
 
- Naši partneri iz „Eagle Rock Universal“ vrlo dobro rade svoj posao i prezadovoljni su reakcijama na film iz svih dijelova svijeta. Jako je bitno da „Scream For Me, Sarajevo“ ispriča ovu posebnu priču o Sarajevu. O filmu su ovih dana desetine filmskih kritičara i medija pisali. Imamo izuzetno visoke ocjene i od kritičara i publike. Devetke i desetke – kaže producent Adnan Čuhara.
 
U članku na njemačkom portalu classicrock.net, koji je filmu dao desetku, piše:
 
- Dokumentarac koji vrijedi vidjeti prikazuje i život ljudi u Sarajevu za vrijeme rata, koji su pomoću ljubavi prema muzici i za vrijeme koncerta uspjeli barem nakratko da zaborave na užase koje im je ovo stanje donijelo. Prije prikazivanja predstavljene su fotografije i snimci koje su slikali „obični“ ljudi, a ne profesionalci. Muzika koja prati dokumentarac budi osjećaje od kojih se koža ježi.


Zadnje dodane

Šta je to gestacijski dijabetes

Dijabetes u trudnoći (gestacijski dijabetes) je vrsta šećerne bolesti koja se javlja u trudnoći i obično nestaje nakon porođaja. Visoka koncentracija glukoze u krvi javlja se prvi put u trudnoći, a povećava se prema sredini trudnoće. Nastaje kao posljedica hormonalnih promjena u tijelu majke. ..

Preporučujemo