Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Podignuta optužnica protiv taksiste iz Sarajeva koji je ilegalno prevozio migrante do granice

22. 06. 2018 - 12:30
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mahira Nuhića (1985.) koji se tereti da je iz Sarajeva do granice sa Republikom Hrvatskom prevozio migrante koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila u Delijašu.

Optuženi se tereti da je 28. novembra 2017. godine, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, svojim taxi vozilom, u centru Sarajeva preuzeo pet osoba afro-azijskog porijekla za koje je znao da se radi o migrantima koji su nezakonito ušli i boravili u BiH, a koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila u Delijašu kod Trnova, te ih za naknadu od 200 eura, koju je unaprijed naplatio, prevezao prema Bihaću.

Policijski službenici Granične policije BiH su u mjestu Ripač zaustavili vozilo i otkrili ilegalne migrante bez važećih putnih isprava koji su vraćeni u Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila.

Optuženi se tereti da je na području BiH prevozio krijumčarene osobe te počinio krivično djelo krijumčarenja ljudi iz člana 189. Krivičnog zakona BiH. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.Zadnje dodane

Poruka američkog ambasadora bh. političarima

Radujem se što ću nastaviti rad moje vlade na prosperitetu, sigurnosti i poštivanju vladavine prava na dobrobit svih građana BiH. SAD kao garantor nastavlja štiti suverenitet i teritorijalni integritet BiH

Preporučujemo