Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nama ne treba kult ličnosti, nego institucije koje funkcionišu za sve građane isto!

12. 08. 2019 - 12:00
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija / karikatura

Liječenje u inostranstvu:

- odeš u bolnicu i liječiš se

Liječenje u BiH:

1. zoveš svog porodičnog ljekara da te naruči

2. kad dođeš na red (poslije 7-15 dana) uzmeš uputnicu i odeš u bolnicu, ukoliko ti ne treba specijalističkih pregleda (onda planiraj još jedan mjesec dana odgode)

3. počneš zvati familiju, rod i porod, školske drugove, amiđiće, daiđiće, stričeviće, kumove, prijatelje, poznanike - tražeći nekoga ko zna nekoga u bolnici

4. Kad si napokon našao nekoga u bolnici, počneš sa čašćenjem - od portira, medicinske sestrice, doktora u smjeni, doktora koji te je primio, amiđe koji je nazvao medicinsku sestru, druga koji je nazvao doktora, tetke koja ti je donijela ručak, poroda koji ti je donio lijekove (jer ih u bolnici neJma)

5. Onaj Glavni koji je došao do ljekara/doktora koji te vodi i redovno ti javlja šta ti je - njemu duguješ vječnu zahvalnost! Moraš ga planirati za dio zimnice, dio ljetine, paprike u kajmaku, pomoć pri krečenju, na svakom sijelu veličati njegov lik i djelo.

6. Iako plaćaš Zdravstveno osiguranje - to te ne oslobađa plaćanja troškova.

7. Ako ne znaju šta ti je - najsigurnija opcija je da počneš skupljati pare, otvoriš 2-3 humani(ratna) telefona - traži glavi selameta negdje vani.

8. Najlakše ćeš dobiti liječenje u Turskoj (čitaj Bahceci i sl.) jer su oni u talu sa lokalnom politikom i ljekarima i samo ti oni mogu dati traženi spas i pružiti najbolju uslugu.

9. Ne razmišljaj da tražiš spas u Evropi, oni su previše skupi i previše napredni. ‘ta će ti to, kad ti je naš doktor rekao da su Turci u tome najbolji

10. ako si iz drugog Kantona, bolje ti je ubij se:
- Iz HNK ZZO ne plaćaju naknade ZZO KS, tako da te neće primiti

- moraš plati sve naknade, lijekove, pretrage, kao da si vanzemaljac a ne Bosanac i Hercegovac

- planiraj dan kad će ti se nešto desiti (petak i ponedjeljak izbjegavaj) vodi računa u koju Hitnu pomoć ćeš otići, ko ima radiologa, anesteziologa, kardiologa, Zlatni sat i ostalo

- spremi prvu pomoć kao nekad torbu za Porodiljsko

 Zadnje dodane

Kako izgleda ljubav koja traje zauvijek?

Možda još uvijek niste sigurni postoji li takva ljubav, niti je li baš vaša jedna od takvih, no ovi znakovi pokazuju da je velika vjerojatnost da to doista je to!

Preporučujemo