Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Bivša mu nije dala da viđa njihovog psa, sudija stao na njegovu stranu

08. 09. 2019 - 17:05
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Nakon prekida veze, Brazilcu bivša partnerica nije dozvolila kontakt s njihovim psom, a sada mu je prizivni sud odobrio pravo posjete, kao da se radi o djetetu.

Početkom sedmice je vrhovni sud potvrdio odluku sudije iz Sao Paula koji je odobrio posjete maloj jorkširskoj terijerki tokom vikenda, neradnim danima i krajem godine.

Kujica je od 2008. živjela s parom. Oštećeni se žalio da je tjeskoban jer mu bivša partnerica ne dozvoljava kontakt s terijerkom nakon što su se 2011. rastali.

Prizivni sud je dodao da bi on, također, mogao voditi kujicu veterinaru.

Tokom saslušanja sudija Luis Felipe Salomao je rekao da mu nije bila namjera humanizirati životinju ni primijeniti za taj slučaj pravna pravila koja vrijede za posjete roditelja.

Sudija je naglasio da nije mogao zanemariti dirljive veze između tužitelja i kujice.

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Priča o nastanku "Disneylanda"

Bez obzira koliko godina imate, "Disneyland" je jedno od mjesta gdje možete doživjeti pravu čaroliju. Još je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih tematskih parkova u svijetu, ali jeste li znali kako je nastao?

Preporučujemo

Rinko Golubović obilježio 50 godina karijere

„Prije je bio samo jedan medij i mnogo više kontrole. Ja sam za standardizaciju, ali protiv sam cenzure. Danas sve prolazi. No, sada publika može da bira koga će slušati i gledati. "- kaže Rinko Golubovićl, u Udri Muški.