Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Arminka Helić: Naša baronesa

22. 06. 2018 - 07:08
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: thetimes.co.uk

Arminka Helić, britanska političarka i baronesa, svoju karijeru, ali i život posvetila je borbi protiv nasilja nad ženama i muškarcima u ratnim i postratnim uvjetima. 

Ova Bosanka, rođena u Gračanici, otišla je početkom rata kao izbjeglica u Britaniju i prihvatila svoju poziciju hrabro i odlučno. Završila je prestižne škole, diplomirala na Oksfordu, uspjela dobiti doživotnu plemićku titulu od engleske kraljice i pokazati kako izbjeglištvo može biti početak ili kraj. Za nju je bilo prilika koju je zgrabila i iskoristila na dobrobit zajednice kojoj danas pripada, ali i one iz koje je potekla.

Samozatajna Bosanka ne voli se pojavljivati u medijima, ne komentira navode koji joj često isporučuju da je jedna od najutjecajnijih žena u britanskoj politici, da je baš ona zaslužna što se Bosna i Hercegovina nalazi na agendi britanske politike, da je upravo zahvaljujući njoj čuvena Anđelina Đoli pokazala zanimanje za BiH, posebno za Srebrenicu.

Baronesa Helić neće ni potvrditi ni demantirati. Jednostavno, ona samo radi svoj posao, hrabro kroči u misije gdje su ljudska prava svedena na minimum, gdje kroz djelovanje snažnih vlada, a britanska je među njima, ljudima u nevolji, poslije ratova i kataklizmi, može pružiti pomoć.

Otvoreno govori o BiH, vjeruje u njenu mladu generaciju, ali nije spremna da iz daleka pametuje, daje savjete i pokroviteljski nas tapše po glavi.

Tako to rade pametne političarke. Baronese!

 Zadnje dodane

Poruka američkog ambasadora bh. političarima

Radujem se što ću nastaviti rad moje vlade na prosperitetu, sigurnosti i poštivanju vladavine prava na dobrobit svih građana BiH. SAD kao garantor nastavlja štiti suverenitet i teritorijalni integritet BiH

Preporučujemo