Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Evropska komisija ostaje neutralna po pitanju spora između Hrvatske i Slovenije

18. 06. 2018 - 15:18
|
|
by udrimuski.ba/nezavisne.com
|
foto: nezavisne.com

Evropska komisija ostaće neutralna i neće se pridružiti Sloveniji u najavljenoj tužbi protiv Hrvatske pred Sudom EU zbog nesprovođenja arbitražne presude o granici, potvrdio je portparol EK Margaritis Šinas.

"Komisija će nastaviti da djeluje kao pošten posrednik u pronalaženju prijateljskog rješenja. Ostajemo pri stavu da se rješenje treba pronaći u razgovoru dvije države članice. Komisija neće objavljivati nikakav izvještaj povodom slovenačkog pisma utemeljenog na članu 259", rekao je Šinas na konferenciji za novinare, prenosi Večernji list.

On nije želio da komentariše da li su pravne službe Komisije interno sugerisale evropskim poslanicima da slovenački argument ima osnove u dijelovima koji se tiču moguće povrede prava Unije iz područja ribarstva i Šengenskog zakonika.

Danas je istekao rok da se Evropska komisija izjasni o zahtjevu Slovenije da protiv Hrvatske bude pokrenut postupak zbog nesprovođenja arbitražne odluke o razgraničanju dveju država i hrvatski odgovor na taj zahtjev.Zadnje dodane

Preporučujemo