Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ibrahimović u svom stilu: Svjetsko prvenstvo bez mene nije vrijedno gledanja!

12. 06. 2018 - 15:12
|
|
by udrimuski.ba / Avaz sport
|
foto: agencije

Zlatan Ibrahimović, fudbaler LA Galaksija, ponovio je da će Svjetsko prvenstvo u Rusiji bez njega biti drastično slabije.

Ibrahimović je ponovio svoje riječi od prije nekoliko godine i dodao da je potpuno ozbiljan u toj tvrdnji.

"Odmah sam stavio do znanja da ne idem tamo da igram sa nacionalnim timom, ali kao što sam rekao prije četiri godine, tako ponavljam i danas – Svjetsko prvenstvo bez mene nije vrijedno gledanja!", rekao je Ibrahimović u svom stilu.

"To stvarno mislim".

Šveđanin je istakao da postoji velika šansa da se nađe u Rusiji.

"Moguće je da ću biti prisutan i uživati u Mundijalu izbliza".

On je odabrao nekoliko favorita koji bi mogli do titule na Svjetskom prvenstvu.

"Mislim da su favoriti Brazil, Španija, Njemačka i očigledno Švedska. Argentina također, iako oni ne žele da govore o sebi kao favoritima, ali jesu. Žao mi je što Sjedinjene Američke Države nisu uspjele da se kvalifikuju jer je to zemlja u kojoj živim i navijao bih za njih".

Onda je upitan ko bi od igrača mogao da obilježi predstojeće takmičenje?

"Zapamtite da ovo nije individualni sport, već timski. Mislim da će Nejmar, posle duge pauze zbog povrede i povratka, bit gladan igre, da će nositi svoj tim i oni će ga pratiti. Sa Mesijem je slika normalna – najbolji je i tim ga prati. Sa Ronaldom također. Vidjećemo šta će se dešavati, sezona je bila duga i igrači su igrali 10-11 mjeseci. Vidjećemo ko je fizički i mentalno na 100 posto, a takve stvari su odlučujuće. Nije važno koliko ste umiješni ako niste potpuno zdravi", zaključio je Ibrahimović.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

DF: Udruženu anti-nato koaliciju čine SNSD i HDZ

Mi u Demokratskoj fronti smatramo da je jučerašnji stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, o tome da dva člana Predsjedništva BiH uslovljavaju trećeg i na taj način pokušavaju da provuku svoje interese kako bi dali saglasnost za predsjedavajućeg Vijeća ministara