Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Žedna vjeverica popila cijelu bocu vode od turista

10. 06. 2018 - 08:58
|
|
by udrimuski.ba / avaz
|
foto: prtscr / video

Na paklenoj vrućini u Grand Canyonu, snalažljiva vjeverica došla je do vode na pomalo neuobičajen način - zamolila je turiste da joj daju da popije iz njihove boce.

Pol Kamps (Paul Camps) nedavno je s djevojkom posjetio američki nacionalni park Grand Canyon, koji se nalazi u saveznoj državi Arizoni. Dok se par na plus trideset stepeni Celzijusa divio ljepotama prirode prišla im je vjeverica i počela se čudno ponašati.

- Pratila nas je u stopu i počela podizati šapice kao da želi da je podignemo. Dao sam curi da pridrži bocu vode da ja pronađem telefon i fotografiram je, a vjeverica se zatim okrenula prema njoj i nastavila podizati šape- - ispričao je Camps.

Paru je vrlo brzo postalo jasno što želi. Kamps je otvorio bocu s vodom i ponudio vjevericu, a ona ju je, pridržavajući grlo boce šapicama, gotovo cijelu ispraznila.

Uprava Nacionalnog parka Grand Canyon inače savjetuje turistima da se drže sigurne udaljenosti od divljih životinja, što je u slučaju vjeverica, oko 15 metara. Ako im se previše približite, postoji opasnost da će vas ugristi ili izgrebati, piše Daily Mail. 

 Zadnje dodane

Preporučujemo