Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Pirs Brosnan objašnjava šta čini dobrog glumca

08. 06. 2018 - 09:26
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Karijeru legendarnog Pirsa Brosnana (Pierce Brosnan) čine brojne uloge u filmskim ostvarenjima koje imaju status kultnih.

Najpoznatiji je kao slavni britanski tajni agent Džejms Bond (James Bond), a danas je veoma aktivan u svojoj profesiji. Ima i status miljenika žena, ali i kvalitetnog glumca.

- Smatram da dobar glumac posjeduje tehniku, strast, ima srca i hrabrosti da bude neustrašiv, da bude otvoren, ranjiv, sposoban da prođe kroz vatru, a da ne izgubi sebe, da ne upropasti svoj život i da upozna najbolje ljude, radi s najboljim ljudima, a da bude odmjeren. Iznad svega, potrebno je da bude zahvalan za svoj dar, jer je to izuzetno neobična umjetnička forma, jer se sve vrijeme bavite samim sobom - rekao je legendarni Brosnan.

- Veoma je teško definirati šta znači biti dobar glumac, ali mislim da je dobar glumac onaj koji se poveže s publikom, a to je zapravo i ono što želite da radite, da uzbudite ljude - kazao je glumac.

 Preporučujemo

DF: Udruženu anti-nato koaliciju čine SNSD i HDZ

Mi u Demokratskoj fronti smatramo da je jučerašnji stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, o tome da dva člana Predsjedništva BiH uslovljavaju trećeg i na taj način pokušavaju da provuku svoje interese kako bi dali saglasnost za predsjedavajućeg Vijeća ministara