Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

APEL - Batko: Pomozimo malom Tariku da stane na svoje noge

07. 06. 2018 - 09:51
|
|
by udrimuski.ba / Nermina Veljan
|
foto: udrimuski.ba

Jutros u emisiji Udri muški, dr. Almir Čehajić Batko je po ko zna koji put pozvao Bosance i Hercegovce da pomognu. Ovaj put apel za pomoć je spas za malog Tarika Rakovca! Pomozimo malom Tariku da stane na svoje noge, i da sa svojim vršnjacima i on provodi bezbrižno djetinjstvo. "Svi za Tarika" - kazao je Batko obraćajući se svim dobrim ljudima, a ima nas!

Tarik Rakovac, učenik prvog razreda Osnovne škole u Dubravama, od početka svog života hrabro se bori sa zdravstvenim stanjem koje nije birao.

Problemi su počeli  sa njegovim prijevremenim rođenjem, došlo je do komplikacija koje su kasnije uzrokovale  otežano kretanje i nedostatak funkcije mišića. Tarik se zbog takvog stanja vrlo malo može kretati, a zbog nepostojanja snage u mišićima, brzo se i zamara. I pored toga ponosno broji svoje petice u školi. Do školske učionice, od klupe do školske table, Tarik dolazi uz puno muke i puno zalaganja.

Tragajući već od njegovog rođenja za adekvatnim rješenjem, Tarikov otac Mahir je obišao sve relevantne klinike u BiH i regiji.

Ljekari na klinici Acibadem su predložili operaciju koja će mu pružiti  šansu da  se normalno kreće i da se ne suoči sa trajnom nepokretnošću.

Upute kako pomoći Tariku Rakovcu:

HUMANITARNI BROJ BH TELECOM-a: 090 291 072

Novčanu  pomoć za Tarika možete uplatiti  na žiro račun:

Banka: NLB

Žiro račun: 1321102013551320

Svrha: Uplata na ime Rakovac Tarik, Dubrave Gornje, Novo Naselje bb,75723 Živinice

Ili

na žiro račun u BBI banci: 1413901320077675 na ime Rakovac Mahir, sa naznakom za liječenje Tarika.
Devizni račun u BBI banci: BA391413901320077578
swift
BBIBBA22XXX, BOSNA BANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA

Mahir Rakovac , kontakt telefon 061/630-619.

tarikiotacPRTSCR

 Zadnje dodane

Boje života, emisija o transplantacijama

U ovosedmičnim "Bojama života", emisiji o transplantacijama na Radiju OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić je razgovarala sa Predsjednikom OTVORENE MREŽE, dr. Almirom Čehajićem Batkom

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv