Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Zastrašujući video pokazuje što pušenje čini vašem srcu

03. 06. 2018 - 08:00
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: Youtube

Svima je poznato da je pušenje vrlo štetno za pluća, ali mnogi ne znaju da je za jednu od deset smrti uzrokovanih srčanim bolestima odgovorno upravo pušenje, piše Men's Health.

Povodom Svjetskog dana nepušenja, koji se obilježava 31. svibnja, World Health Organization objavio je video u kojem objašnjava kako cigarete utječu na srce.

Osim što gledatelje obavještava o srčanim bolestima uzrokovanim pušenjem, također upozorava da i pasivno pušenje povećava rizik od srčanog i moždanog udara.

Kako bi ilustrirao efekte koje pušenje ima na srce, u videu pokazuju transformaciju zdravog srca u oštećeno.

Statistike pokazuju da pušači imaju dvostruke veće šanse za srčani udar od nepušača.

Pušenje uvelike utječe na rad našeg srca jer nam začepljuje arterije. Masnoća koja se nakuplja u arterijama čini ih užim, što ograničava količinu krvi koja prolazi srcem, piše Index.Zadnje dodane

Kako da izgledamo profesionalno, čak i seksi, pred kamerama? Zna Tom Ford

Danas većina nas iskusuje ono što se u televizijskom žargonu zvalo "live" javljanje. Live smo pred kamerama svojih telefona, mikrofon radi ili ga ometa zvuk perilice rublja, a dobroj slici vašeg lica nedostaje, dakako, dobro "osvjetljenje". Par savjeta kako izgledati dobro na Zoom ili, pak, nekom drugom video pozivu podijelio je sa svijetom slavni dizajner i redatelj Tom Ford

Preporučujemo