Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

NBA legenda tvrdi: LeBron je bolji od Džordana

29. 05. 2018 - 12:49
|
|
by udrimuski.ba / Avaz sport
|
foto: Avaz sport

Ukusi su različiti, ali poređenja se nameću, iako će Lebron teško dostići Majkla Džordana (Michael Jordan) koji je sa Bulsima u dva navrata osvojio šest titula.

Ipak, ono što je u ovom vijeku uradio "Kralj" sa Kavsima i Majamijem i činjenica da je u ovoj deceniji svake godine igrao za prsten, stavlja ga u red najvećih igrača u historiji. Neku presudu možda će dati kraj njegove karijere, koji nije blizu, ima 33 godine, a igra sjajno.

Ajzeja Tomas (Isiah Thomas), velikan Detroita, čovjek koji je vodio "Loše momke" do dvije titule na kraju osamdesetih nema dilemu.

"Lebron je neuporedivo bolji igrač od Majkla Džordana. Prije svega jer je mnogo kompletniji. Ovim ne želim da uvrijedim Majkla, ali rekao sam već u martu, ako moram da odaberem onda je to Džejms, ima mnogo veći uticaj na igru nego Džordan. U stvari, jedini ljudi koji su tako dominirali osim Lebrona su bili Džabar i Bil Rasel, kada govorimo o dužini vremena u kojima neko ima odlučujući uticaj na igru, odnosno ligu", obrazložio je svoj stav Ajseja Tomas, čovjek koji je 12 puta igrao na Ol Staru, dva puta bio MVP utakmice, bio i MVP finala, a ima i univerzitetsku titulu sa Indijanom.

No, recimo i to da postoji priča da je upravo zbog Majkla Džordana i loših odnosa sa njim i Medžikom Džonsonom (Magic Johnson), Ajseja Tomas ostao izvan originalnog Drim Tima na igrama u Barceloni 1992.

 Zadnje dodane

Preminuo Žarko Varajić

Bivši član legendarne generacija Bosne, ali i Sutjeske i Al Aina ostat će upamćen kao jedan od istinskih velikana igre pod obručima, naročito zbog 45 postignutig poena u finalu Eurolige u kojem je Bosna bila bolja od Emersona. Njegov rekord ni danas nije srušen

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!